• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

‘Emniyet Gelecektir’ kamu spotu İzmir Üniversitesi'ne birincilik getirdi

‘Emniyet Gelecektir’ kamu spotu İzmir Üniversitesi'ne birincilik getirdi
İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından hazırlanan "Emniyet Gelecektir" isimli...

İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından hazırlanan "Emniyet Gelecektir" isimli kamu spotu projesi, "Trafik Hayattır Kurumsal Sorumluluk Platformu'nun düzenlediği kamu spotu yarışmasında birinci oldu.

Doğuş Otomotiv'in kurumsal sosyal sorumluluk platformu olan "Trafik Hayattır" tarafından, 2016 yılında televizyonlarda gösterilecek kamu spotu filmini tespit etmek için gerçekleştirilen Kamu Spotu Yarışması'nda dereceye girenler belli oldu.

Yönetmenliğini, İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü Araştırma Görevlisi Korhan Topcu'nun yaptığı "Emniyet Gelecektir" isimli film, jüri tarafından 422 film arasından birinciliğe layık görüldü. Beş kişilik bir ailenin yolculuğunu anlatan filmin ana fikri, hedef kitleyle buluşturma becerisi sebebi ile birinciliğe seçildiği belirtildi. Birinci Korhan Topcu filmini Vizontele, G.O.R.A, Yahşi Batı, Aşk Tesadüfleri Sever gibi filmlerin ünlü yönetmeni Ömer Faruk Sorak'la tekrar çekerek, ekranlara taşıyacak. Böylece, profesyonel bir filmin yapım sürecine katılma, konunun uzmanlarından fikir alma ve deneyimleme fırsatını yakalamış olacak.

Gençleri trafik güvenliği konusuna dâhil etmek, trafik güvenliği konusunda çözüm üretmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen yarışmada, katılımcılardan "Aşırı Hız Yapma', "Cep Telefonu Kullanma" ve "Emniyet Kemeri Takma" mesajlarını içeren 45 saniyelik bir film hazırlamaları istenmişti. Finalistler, ünlü Yönetmen Ömer Faruk Sorak, Hürriyet Gazetesi Yazarı Elif Ergu, Yapımcı Oğuz Peri, Doğuş Otomotiv Kurumsal İletişim Direktörü Koray Bebekoğlu ve McCANN Kreatif Direktörü Taygun Dömbekçioğlu'ndan oluşan jüriye projelerini sunarak, birinci olmak için yarıştı. Jüri tarafından birincilik ödülüne layık görülen Korhan Topcu, "Emniyet Gelecektir Projesi'nin bu başarısı, aynı zamanda ekipte yer alan öğrencilerimizin kendi potansiyellerini keşfetmeleri adına çok umut verici bir sonuç." diyerek ödülü İzmir'e getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Korhan Topcu, "Çekimler İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Germiyan köyünde tamamlandı. Ekipteki öğrencilerimizin projeye olan inanç ve arzuları, projenin birinci seçilmesindeki en büyük etken oldu." dedi. Projede Sinema TV Bölümü birinci sınıf öğrencileri Doğukan Güngör, İpek Özcan, Serhan Solak, Kaan Ergüler, Güneş Zorlu, Işıl Gülsu Kıral ve Sinema TV ikinci sınıf öğrencisi Uğur Bartu Haktanır da yer aldı.

Cihan

‘Emniyet Gelecektir’ kamu spotu İzmir Üniversitesi'ne birincilik getirdi

‘Emniyet Gelecektir’ kamu spotu İzmir Üniversitesi'ne birincilik getirdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim