• BIST 9672.32
  • Altın 2500.365
  • Dolar 32.5848
  • Euro 34.8412
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Emniyet binalarına roketli saldırı

Ankara Dikmen'de Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına roketli saldırı düzenlendi. Saldırıdan yaklaşık 3.5 saat sonra zanlılardan biri ölü, diğeri yaralı ele geçirildi.
Ankara Dikmen'de bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına saat 21.30 sıralarında roketli saldırı düzenlendi.
 
Saldırıların hedefinde sosyal hizmetler daire başkanlığı ek binası ve bölgedeki polisevi vardı.
 
Atılan roketlerden biri, sosyal hizmetler dairesinin görev yaptığı binanın 3. katına, diğeri ise polisevinin zemin katına isabet etti.
 
Roketlerin birisi EGM’nin sosyal hizmetler ek binasının 3. katının duvarına diğeri ise Polisevi’nin 1. katının duvarına isabet etti. Genel Müdürlük ile Polisevi’nin ortasındaki benzinliğe roketlerin isabet etmemesi ise büyük bir faciayı önledi. Patlamaların ardından olay yerine çok sayıda terör, özel harekat ve istihbarat polisi sevk edilirken iki bina da güvenlik şeridi ile çevrildi.
 
KENTTE ALARM VERİLDİ
 
Olası bir üçüncü patlama ihtimaline karşı da bomba imha uzmanları bölgede geniş çaplı inceleme yaptı. Olay yerine ayrıca frekans karıştırcılar gönderildi. Ek binada mesai bitimi nedeniyle az kişinin bulunduğu, Polisevi’nde ise misafirlerin olduğu öğrenildi. Patlamanın ardından Polisevi’nde kalanlar kendilerini panikle dışarı attı. Kentte alarm verildi. Birçok yol trafiğe kapatıldı.
 
SALDIRIDAN SONRA KAÇTILAR
 
Çalılıklar arasından kaçan saldırganları yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Saldırının gerçekleştiği noktada yapılan aramalarda ise bir sırt çantası, patlamamış roketatar mermisi ve sol bir örgüte ait olduğu belirtilen flama bulundu. Roket incelenmek üzere götürüldü. Saldırganların şiddetli patlamanın ardından paniğe kapılarak üçüncü roketatarı atmadan olay yerinden kaçtıkları değerlendiriliyor. 
 
Can kaybı ya da yaralanmaya yol açmayan saldırı, binalarda hasara neden oldu.
 
Bölgede bir roketatar silahı ile patlamamış roket mermisi bulundu. Zanlıların, üçüncü roketi ateşlemeye fırsat bulamadan olay yerinden yaya olarak kaçtıkları ifade edildi.
 
ZANLILAR YAKALANDI
 
Olay sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, Dikmen Vadisi'ne çıkan geniş bir alanı çembere aldı.
 
Eşgalleri belirlenen zanlılar, MOBESE görüntülerinden takip edildi. Dikmen caddesi üzerinde izine rastlanan zanlılar, havadan da adım adım takip edildi.
 
Saldırıdan yaklaşık 3.5 saat sonra Konya yolu üzerindeki ODTÜ ormanında çıkan çatışmada şüphelilerden biri ölü diğeri yaralı ele geçirildi.
 
AK PARTİ SALDIRISININ FAİLİ ÇIKTI
 
Ölü olarak ele geçirilen saldırganın daha önceden AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na saldırı düzenleyen zanlılardan DHKP-c üyesi Muharrem Karataş olduğu ortaya çıktı.
 
Yaralı olarak ele geçirilen ve hastaneye kaldırılan Serdar Polat'ın ise Yunanistan'daki DHKP-C kamplarında eğitim aldığı belirlendi.
 
BAKAN GÜLER'DEN AÇIKLAMA
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler de incelemelerde bulunmak üzere olay yerine gitti. İncelemelerinin ardından açıklama yapan Güler, şu bilgileri verdi:
 
"Bu akşam sat 21.30 sıralarında Dikmen'de bulunan Emniyet Genel Müdürlüğünün sosyal hizmetler dairesinin ve diğer ünitelerin görev yaptığı ikinci ek binasının üçüncü katına ve polisevinin ön cepheden zemin, arka cepheden birinci katına birer roket atar mermisi isabet ettiği tespit edildi. Her iki mermi de duvara saplandı, can kaybı ve yaralı yok.
 
Çetin Emeç Bulvarı'nda yol üzerinde, kaldırımdan yolun alt tarafına geçilerek bir anlamda topraklık alandan iki atışla bu saldırının gerçekleştiği tespit edildi. Atılan yerden yapılan tespitte bir roketatar ve patlamamış bir mühimmat, bir çanta ve üzerinde yaşadışı sol örgütün sözde bayrağı bulundu."
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim