• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Emniyet Amiri Aslan’dan ’Sürücü Belgesi’ Açıklaması

Emniyet Amiri Aslan’dan ’Sürücü Belgesi’ Açıklaması
Manisa'nın Selendi İlçe Emniyet Amiri Mehmet Aslan, "Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında, mevcut sürücü belgeleri...

Manisa'nın Selendi İlçe Emniyet Amiri Mehmet Aslan, "Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında, mevcut sürücü belgeleri 5 yıl süre ile geçerli olup yenisi ile değiştirilmesi işlemi 2020 yılının sonuna kadar sürecektir. Bu konuda sosyal medyada paylaşılan kaynağı belirsiz haberlere itibar etmeyin" ifadelerini kullandı.

Aslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma kapsamında, mevcut sürücü belgeleri 5 yıl süre ile geçerli olup yenisi ile değiştirilmesi işlemi 2020 yılının sonuna kadar sürecektir. Bu konuda sosyal medyada paylaşılan kaynağı belirsiz haberlere itibar etmeyin, ayrıca bir diğer konu olan sağlık raporu ile ilgili de, vatandaşlarımız sürücü belgeleri için aile hekimliğinden sağlık raporunu ücretsiz olarak temin edebilirler" dedi.

Aslan, eski sürücü belgelerinin yeni tip sürücü belgesi ile değiştirebilmesi için bir kereye mahsus olmak üzere 15 TL ücret alınacağı ve aile hekiminden alınan raporun yeterli olacağına değindi. 01.01.2016 tarihinden itibaren eski sürücü belgelerinin yeni tip sürücü belgesi ile değişimi için müracaatlar alınmaya başlanıldı. Müracaatçılara 15 gün boyunca geçerli olacak sürücü belgesi yerine geçen geçici belge veriliyor. Alınan müracaat evrakları elektronik ortamda Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderiliyor, Emniyet Genel Müdürlüğü Sürücü Belgeleri Basım Merkezince basımı yapılarak ilgililerin adresine elden teslim ediliyor.

Amir Mehmet Aslan, "Yeni tip ehliyet alacak vatandaşlarımız müracaat ederken sağlık raporu, dilekçe, banka dekontu, 3 adet biometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi, mevcut sürücü belgesi ile müracaat edebilirler. Ayrıntılı bilgi için de İlçe Emniyet Amirliğimizden gerekli bilgileri alabilirler" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim