• BIST 9705.43
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

EMITT Turizm Fuarı’nda Çeşme Rüzgarı Esti

EMITT Turizm Fuarı’nda Çeşme Rüzgarı Esti
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'nda açılan turizm şehri Çeşme ilçesinin standı, ziyaretçilerin adeta akınına uğradı.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'nda açılan turizm şehri Çeşme ilçesinin standı, ziyaretçilerin adeta akınına uğradı.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), bu yıl 20. kez kapılarını ziyaretçilere açtı. 70'e yakın ülkenin katıldığı fuarda, özelikle yaz mevsiminde turistlerin akınına uğrayan Çeşme ilçesi içinde bir stant açıldı. Stantta, ilçenin kültür ve turizm alanları, deniz turizmde önde gelen bölgeler ziyaretçilere anlatıldı. Açılan stant yoğun ilgi görürken, tanıtım için hazırlanan çeşitli ürünlerde ziyaretçilere verildi. Hazırlanan stant da dikkat çekti. Dev stantta ilçenin kültürel değerleri yansıtıldı.

Türkiye'nin de aralarında olduğu 70'e yakın ülkenin katıldığı EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'ndaki Çeşme standının açılışına Çeyme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü ve Çeşmeli otelciler katıldılar.

Çeşme standının açılışına katılan Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme'nin 2016 turizm beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu. Eryakıran, "Öncelikle belirtmem gerekir ki; ilçemiz New York Times Gazetesi'nde yayınlanan 2016 yılında görülmesi gereken elliiki yer içerisinde 14. sırada yer aldı. Bu ilçemizin artık ülkemiz sınırları dışına taşan ününün olduğunu gösteriyor. Yani dünya markası bir ilçemiz var. Peki bunu hakediyor mu? Gerçekten hakediyor. Tarih turizmi derseniz kalemiz, Erythraimiz var; deniz turizmi derseniz rüzgar sörfümüz, kitesurf'ümüz, dalış turizmimiz var. Gurme turizmi dediğinizde; Alaçatımız var, ilçe merkezimizde değişik lezzetler sunan lokantalarımız var. Kısacası, Çeşme ilçemiz, turizmin bir çok çeşidini bünyesinde barındırıyor. Bu nedenle, 2016 yılında Çeşme turizminin çok daha ileri noktalara geleceğine inanıyorum" dedi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da, bölgenin tanıtılması için stant açtıklarını ifade ederek, "Şu anda ülkemizin içinde bulunduğu durum, terör, Güneydoğu'daki çatışmalar, Suriye, komşuların durumu, hepsi turizmi etkileyen nedenler. Ama inşallah biz Çeşme olarak en az etkilenen ilçe olacağız. Çünkü bizde her şey dahil sistemi yok. Daha butik anlayışı içindeyiz. Ben 2016 yılının Çeşme için daha stabil geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

"İYİ BİR SEZON GEÇİRECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel ise şöyle konuştu:

"2016 yılı Çeşme turizmi için çok zor bir yıl olacak. Rusya'yla olan kriz ve diğer ülkelerdeki güvenlik ile ilgili tedirginlikler bizi bu sene oldukça zorlayacak. Bu nedenle bu yıl iç turizm çok önemli. Bu yıl, her yıl olduğu gibi EMITT fuarına da katılıyoruz. Çeşme Kaymakamı, Çeşme Belediyesi, Çeşme Esnaf Odası ve sektör temsilcileri de burada. Tur operatörlerine ve ziyaretçilere bir kokteyl vereceğiz. İç turizme çok önem veriyoruz. İç turizm anlamında iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Çeşme gelenler, elit bir kitle. Çeşme'den vazgeçmeyen, başka yerlere gitmeyen bir kitle. O yüzden Çeşme'nin, kayıpsız bir yıl yaşaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Berlin Fuarı'na da gideceğiz. Çok çalışıyoruz. Çok gayret sarfediyoruz. Umarım, iyi bir sezon geçiririz."

EMITT Turizm Fuarı’nda Çeşme Rüzgarı Esti

EMITT Turizm Fuarı’nda Çeşme Rüzgarı Esti

EMITT Turizm Fuarı’nda Çeşme Rüzgarı Esti

EMITT Turizm Fuarı’nda Çeşme Rüzgarı Esti

EMITT Turizm Fuarı’nda Çeşme Rüzgarı Esti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim