• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

EMITT-2016’da Mersin Stantları İlgi Görüyor

EMITT-2016’da Mersin Stantları İlgi Görüyor
Dünya turizm sektörünün önde gelen fuarlarından olan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT-2016) bu yıl 3 ayrı stantta tanıtılan...

Dünya turizm sektörünün önde gelen fuarlarından olan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT-2016) bu yıl 3 ayrı stantta tanıtılan Mersin, ilgi görüyor.

Mersin, bu yıl EMITT-2016'da Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından oluşturulan, Mersin'in turizmi başta olmak üzere tarihinin ve kültürel eserlerinin tanıtıldığı Mersin-Adana stantları olmak üzere üç ayrı stantta ziyaretçilerle buluştu. İstanbul TÜYAP Beylikdüzü'nde, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından açılışı yapılan fuarda, Mersin her yönüyle görücüye çıktı. Bakan Ünal'ın da ÇKA Mersin standında ziyaret ederek, stantta sergilenen yöresel elişi ürünlerini büyük bir beğeniyle inceleyip, bilgi aldığı fuarda, Mersin renkli stantlarıyla ilgi çekiyor.

Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, EMITT-2016'nın ilk gününde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından fuara davet edilen Mersinli gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe, Mersin ilçe belediye başkanları da katılırken, Başkan Kocamaz, gazetecilerle sohbet etti.

"MERSİN'İN TANITIMI İÇİN SÜREKLİ ÇALIŞIYORUZ"

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Kocamaz, Mersin'in tanıtılması konusunda bugüne kadar yeterli çaba gösterilmediğini belirterek, bu nedenle Mersin'in tarihi ve kültürel güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak için sürekli aktif olarak çalıştıklarını ve yeni projeler ürettiklerini ifade etti. Mersin'e sahip çıkmak ve Mersin ortak paydasında birleşmek için çalışmalar yaptıklarına işaret eden Kocamaz, "Özellikle Mersin Kent Konseyi bu konuda verimli çalışmalar gerçekleştiriyor. Belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız da bu konuda çalışmalar yapıyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana Mersin'in değerlerini gün yüzüne çıkarmaya ve bu değerleri tüm dünya ile paylaşmaya gayret ediyoruz. Fuarlara katılıyoruz. Yapılan kazılara destek veriyor, kent merkezi ile ilgili yenileme projeleri yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan EMITT'te Mersin Büyükşehir Belediyesi standına olan ilgiden memnun olduğunu dile getiren Kocamaz, ilçe belediyelerinin de katılımının artmasını beklediklerini, hatta Adana Büyükşehir Belediyesi ile yakın bir stant kurarak, burada bir Çukurova rüzgarı estirmek istediklerini söyledi. Mersin'in kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması için çalışmalarına devam edeceklerini de ifade eden Kocamaz, "Bu fuar sonrasında yurt dışında da birçok fuara katılacağız ve ziyarette bulunacağız. Mersin'i her yerde tanıtmak ve herkese ulaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

"TÜM BİLEŞENLER, MERSİN'İN TANITIMI İÇİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI"

Mersin sahillerinin Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesinden sonra o bölgelerdeki çarpık yapılaşmanın yeniden düzenleneceği ve insanların rahatça denize girebileceği projeler üzerinde çalıştıklarını anlatan Kocamaz, en önemli gayelerinin Mersin'e gelen vatandaşların Mersin'in gerçek değerinin farkına vararak, kentten memnun ayrılmaları olduğunu ifade etti. Mersin'in tanıtımı için kentin tüm bileşenlerinin ortak hareket etmesi ve elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Kocamaz, "Geçtiğimiz günlerde bir toplantı gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyemiz ve Mersin Valiliği'nin öncülüğünde bütün ilçe belediyelerinin, birçok kurum ve sivil toplum kuruluşunun katılımı ile kurmak istediğimiz Mersin Tanıtım Kalkınma ve Eğitim Vakfı (METKEV) ile Mersin'le ilgili tüm faaliyetleri bir çatı altında gerçekleştirmek istiyoruz. Bu vakıf sayesinde hem Mersin'de tüm etkinlikler tek elden gerçekleştirilmiş olacak hem de uluslararası etkinlikler bu vakıf sayesinde yürütülecek" şeklinde konuştu.

Gelen beş şehit haberi ile etkinliklerin daha sade yapılması konusunda hassasiyetini dile getiren Başkan Kocamaz, "Maalesef 5 şehidimiz var. Bir kardeşimiz de Mersinimizden. Bu acı haberden dolayı bu etkinliğimiz haliyle buruk geçiyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

EMITT-2016’da Mersin Stantları İlgi Görüyor

EMITT-2016’da Mersin Stantları İlgi Görüyor

EMITT-2016’da Mersin Stantları İlgi Görüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim