• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

‘’Emirdağ Tarih Projeleri’’ tanıtımı Emirdağ’da yapıldı

‘’Emirdağ Tarih Projeleri’’ tanıtımı Emirdağ’da yapıldı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Karacasu'nun katkısıyla "Emirdağ Tarih Projeleri" tanıtımı Emirdağ'da yapıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Karacasu'nun katkısıyla "Emirdağ Tarih Projeleri" tanıtımı Emirdağ'da yapıldı.

Eskişehir-Emirdağ Kültür Sanat Derneği (ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı ve emekli albay-iş adamı Fikret Emek tarafından hazırlanan "Emir Baba Projesi', "Emirdağ Şehitler Abidesi" ve "Çatallı Köyü Şehitliği'nin Tanzimi" konuları Eskişehir'den Emirdağ'a giden heyet aracılığı ile görüşüldü. Emirdağ'da siyasi parti başkan ve temsilcileriyle görüşen heyet, projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Yetkililer projelerle ilgili her türlü desteğe hazır olduklarını belirttiler. Akabinde görüşmelerine Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ile devam eden heyet; projeler konusunda bilgi sundu. Kargın, heyete teşekkür ederek, projelere destek vereceğini belirtti. Ayrıca heyet, Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın ile görüşerek projelerini tanıttı. Sayın, konunun takipçisi olacağını dile getirdi. Daha sonra Çatallı Köyü Güzelleştirme Derneği Başkanı Ceylan Özkara, Çatallı Köyü Muhtarı Bilal Özkara ile birlikte "Çatallı Köyü Şehitliği'nde incelemelerde bulunan heyetin devam eden ziyaretlerine; Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter de katıldı. Yiğiter; "Projelere başından beri destek vermekteyiz. Emirdağ için önemli gördüğümüz bu projelere paydaş olarak katılıyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyaretler sonunda bir değerlendirme yapan ESOGÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Karacasu, "Emirdağ yöneticilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının tam desteğini gören projelerimizin bir an önce uygulamaya geçeceği inancındayız. Projelerimiz, Eskişehir'deki Emirdağlılar ve Emirdağlılar tarafından ittifakla kabul görmesinden son derece memnun kaldık. Önümüzdeki günlerde projelerimizin ayrıntılarını görüşmek üzere Eskişehir, Emirdağ, Afyonkarahisar ve Belçika'da tanıtımlar yapmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim