• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Emirdağ; “Hep Birlikte Tüm Dünyaya Kardeşliğimizi İlan Edelim”

Emirdağ; “Hep Birlikte Tüm Dünyaya Kardeşliğimizi İlan Edelim”
Diyanet-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Emirdağ, "Kutlu Doğum Haftası'nda hep birlikte tüm dünyaya kardeşliğimizi ilan edelim" dedi.

Diyanet-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Emirdağ, "Kutlu Doğum Haftası'nda hep birlikte tüm dünyaya kardeşliğimizi ilan edelim" dedi.

14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Emirdağ, "Kutlu Doğum (Peygamberimizin Doğumu) Haftasında Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl bir konuyu ana tema olarak öne çıkarmaktadır. Bu yılda "Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım" bu haftanın ana teması olarak belirlenmiştir. Bütün Peygamberler insanları, bir olan Allah'a imana, tevhide davet etmişlerdir. Tevhid, inanç ve ibadetlerle Allah ile insan arasında bir bağ kurarken, müminler arasında vahdet bağı oluşturarak kardeşliği, birlikte yaşama hukukunu tanzim etmiştir. Bu itibarla; tevhid inancı ve bu inancın etrafında oluşan vahdet anlayışı, geçmişten günümüze İslam toplumunun birlik ve beraberliğini sağlayan en önemli unsurların başında yer almıştır. Ancak öteden beri bu inancı ve anlayışı zedelemeye yönelik teşebbüsler de olagelmiştir. Günümüzde mezhep, meşrep, etnik farklılıkların kimilerince bir çatışma vesilesi olarak görülmesi ya da böyle bir anlayışın bazı çevrelerce körüklenmesi bu teşebbüslerin bir tezahürü olarak zikredilebilir. Bu durumun sebep olduğu çatışma ve kaos ortamı, İslam coğrafyasının önemli bir kısmını kuşatmış ve uluslararası ölçekte bir trajediye dönüşmüştür. Bununla birlikte son zamanlarda ülkemizde de terör, hiçbir insani ve ahlaki değer tanımaksızın, hiçbir ayrım gözetmeksizin masum insanlarımızın canlarına kastetmektedir. Terör ve şiddet, asırlardır barış, selam ve eman yurdu olan bu topraklarda biz anlayışı içerisinde kardeşçe yaşayan milletimizin birlik ve beraberliğini hedef almakta, güven ve huzuruna yönelik ciddi bir tehdit teşkil etmektedir. Bu itibarla ülkemizde ve bölgemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin yeniden tesisi ve pekiştirilmesi amacıyla gösterilecek her çabanın büyük bir değeri olacağı açıktır. Bu vesile ile son günlerde artış gösteren terör olaylarını lanetliyoruz, tüm şehitlerimize rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. Bir an önce terörün bitmesini arzu ediyoruz.

Diyanet-Sen Aydın Şubesi olarak diyoruz ki "Ey Sevgili Peygamberim bugün senin ahlakına ve hoşgörüne o kadar ihtiyacımız var ki, ümmetin darmadağın Müslümanlar birbirine sırt çevirmiş durumdalar. Kardeş kardeşi öldürüyor, birbirine merhamet etmiyor" o yüzden diyoruz ki kardeşçe yaşamak için onun ahlakı ile ahlaklanalım gelin onun engin ufkuyla birbirimizi kucaklayalım, gelin kimsesizlerin kimsesi olalım. Hep birlikte tüm dünyaya kardeşliğimizi ilan edelim. Gönlünüzdeki dargınlıkları, kırgınlıkları kin ve nefreti geride bırakalım. Birbirimizi sevelim ve saygı duyalım. Birbirimizi kucaklayalım" dedi.

Hafta etkinlikleri hakkında bilgiler veren Emirdağ, "Diyanet-Sen Aydın Şubesi olarak; bu haftayı Aydın, Söke Çine ve Nazilli deki okullarımızda Lokma İkramı yaparak, Öğrencilerimize Peygamber efendimizi ve onun hoşgörüsünü hatırlatmayı hedefliyoruz. Ayrıca Aydın, Söke müftülüklerinin yapmış oldukları programlarda Lokma ve Şerbet ikramı yapacağız, Ayrıca Aydın genelindeki Liseler arası İlmihal yarışmasına, Ortaokullar arası Hz. Peygamber" in evrensel mesajları kitabından sınavlı yarışmalara sponsor olduk. Aydın Merkez Kelam-i Kur'an Kursundaki Hafize olan kız öğrencilerimizi de Kutlu Doğum Haftası anasına ödüllendirdik. Bu duygu ve düşüncelerle; Cenabı Allah'ın son elçisi, insanlık aleminin yol göstericisi Peygamber Efendimize, binlerce Selatü-Selam olsun olsun bu haftanın Müslüman alemine ve ülkemize birlik ve beraberlik getirmesini Cenab-ı Allah'dan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim