• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Emir Sultan Hazretleri Konferansla Anıldı

Emir Sultan Hazretleri Konferansla Anıldı
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen "Bursa'nın Gönül Sultanları" konferansında konuşan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi...

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen "Bursa'nın Gönül Sultanları" konferansında konuşan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli, Emir Sultan Hazretleri'nin kurduğu perspektifin halen Bursa'nın üzerine rahmet olarak yağdığını söyledi.

Osmangazi Belediyesi tarafından iki haftada bir düzenlenen "Bursa'nın Gönül Sultanları" adlı konferansın bu haftaki bölümünde, Bursa'nın en önemli manevi şahsiyetlerinden biri olan Emir Sultan Hazretleri anıldı. Seyyid Usül Merkezi'nde düzenlenen ve yoğun ilgi gören "Bursa'nın Gönül Sultanları" adlı konferansına konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli, Buhara'dan gelerek Bursa'ya yerleşen yüce sultanının hayatıyla alakalı bilgiler verdi.

Bursa'nın ruhaniyetli bir şehir olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Kemikli, "Bursa'nın ruhani yapısına katkı koyanlar ise evliyaları, erenleri, velileri ve kırklarıdır. Bursa'nın kırklarından bir tanesi de Emir Sultan Hazretleri'dır. Emir Sultan, Bursa'nın merkez şahsiyetlerindendir. Yıldırım Beyazıd döneminde Bursa'ya gelmiş ve Yıldırım Bayezid'in kızıyla evlenerek saraya damat olmuştur. Bursa'nın ilim, irfan, kültür ve bilim hayatına önemli katkılar koyan bir zattır. Buhara'dan gelmiştir ve Emir Buhari olarak anılmıştır" dedi.

Emir Sultan Hazretleri'nin Bursa'ya kazandırdığı en önemli şeylerden bir tanesinin Ulucami olduğunu söyleyen Kemikli, "Emir Sultan, görmüş olduğu bir rüya sonucunda Ulucami'nin inşa edilecek yerini belirlemiştir. Süleyman Çelebi'nin, Ulucami'ye imam olarak atanmasını sağlayan da Emir Sultan Hazretleri'dir. Bursa'nın merkez şahsiyeti Emir Sultan, kalbi ise Ulucami'dir. Bir rüyanın etkisiyle Bursa'ya gelmiştir. Osmanlı devlet yönetiminde de büyük tesirleri olmuştur. Yıldırım Beyezid'e saltanat kuşağı kuşandırmış, dönemin büyük alimlerinden ders almıştır. Emir Sultan'ın kurmuş olduğu perspektif halen Bursa'nın üzerine rahmet olarak yağmaktadır" diye konuştu.

Program sonunda Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu ve AK Parti Bursa 24. Dönem Milletvekili Mustafa Öztürk, Prof. Dr. Bilal Kemikli'ye teşekkür plaketi takdim etti.

Emir Sultan Hazretleri Konferansla Anıldı

Emir Sultan Hazretleri Konferansla Anıldı

Emir Sultan Hazretleri Konferansla Anıldı

Emir Sultan Hazretleri Konferansla Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim