• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Emine Yayla Davası 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Ertelendi

Emine Yayla Davası 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Ertelendi
Sakarya merkeze bağlı Adapazarı ilçesi Evrenköy Mahallesi'nde ayrılmak istediği eşi tarafından sığındığı baba evinde bıçaklanarak öldürülen Emine...

Sakarya merkeze bağlı Adapazarı ilçesi Evrenköy Mahallesi'nde ayrılmak istediği eşi tarafından sığındığı baba evinde bıçaklanarak öldürülen Emine Yayla'nın sonuçlanan davası Yargıtay tarafından bozuldu. Bozulan cinayet davası 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ertelendi.

Adapazarı'nın Evrenköy Mahallesi'nde meydana gelen olayda, ayrılmak istediği eşi Süleyman Yayla tarafından sığındığı baba evinde bıçaklanarak öldürülen Emine Yayla cinayetiyle ilgili açılan dava sonuçlanmış, sanık 30 yıl hapis cezası almıştı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozulan ve geri gönderilen dosya Sakarya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Gerçekleşen davaya sanık yakınları, müşteki yakınları ve sanık katıldı.

Yargıtay tarafından bozulan ilam hakkında konuşan sanık Süleyman Yayla, "Bozma ilamını reddediyorum. Ben eşimi öldürmek için oraya gitmedim, ben olay günü eşimi cebir şiddet uygulamak için gitmedim. Eşimin çağırması üzerine eve gittim. Ancak eşimin bana ve kızıma sarf ettiği sözler nedeniyle kendimi kaybettim. Üzerimdeki algının değişmesini istiyorum. Benim eşime karşı bir saplantım yoktur. Sadece kızıma yapmış olduğu ahlaksız isnatlar nedeniyle bu olay oldu. Çok pişmanım, adaletinize sığınıyorum. Bir cana vesile oldum ancak aileme vasiyet ettim, ölürsem bütün organlarımın bağışlanmasını istiyorum, çok pişmanım ben böyle olmasını istememiştim" dedi.

ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR

Gerçekleşen dava sonrasında aile yakınları adliye önünde eylem yaptı. Eylemde konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Fadik Temizyürek, "Bugün Emine Yayla kardeşimizin Yargıtay tarafından bozulan davanın yeniden görülmesini sağlayan duruşmadan çıktık. Yargıtayın kararı bozma nedeni Emine kardeşimizin katili olan eski eşi ağır tahrik indirimi almıştı. Yargıtay bu ağır tahrik indirimini haklı bulmadı. Çünkü Emine kardeşimiz yaşarken zaten yeteri kadar şiddete maruz kaldığını ve esas olarak tahrik altında bulunduğunu söyleyerek davayı yeniden başlatma kararı aldı. Sanık ifadesinde her şeyi o kadar iyi öğrenmiş ki, çok pişman olduğunu söyledi ve çocuğun benden olmadığını söylemesi üzerine paniğe kapıldım tahrik oldum dedi. Dünya'nın neresinde görülmüş çocuğun kendisinden olmadığını söylediği andan itibaren 17 yerinden bıçaklanarak öldürülmek. Bu nedenle biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Bu davanın peşini bırakmayacağız ve bütün öldürülen kardeşlerimizi yeniden kazanmamız mümkün değil, giden canlar yeniden geri gelmiyor ama adalet tecelli ederse en azından kadın cinayetleri konusunda bir azalma olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Mağdurenin Annesi Ülkü Yılmaz ise, "Diyecek olduğum fazla bir söz yok, tek istediğim adaletin yerini bulması" söylerken baba Hasan Yılmaz, "Adalete güveniyoruz, Yargıtay bu kararı bozduğu için çok seviniyoruz. Sanık mahkemede yalan konuştu, benim kızım öldü. Öldüğü için kızım kendini savunamadığı için hep kızımı suçladı" şeklinde konuştu.

DAVA 8 MART'TA ERTELENDİ

Sanık müvekkilleri, müşteki müvekkillerini ve sanığı dinleyen mahkeme heyeti sanık müdafisine savunma yapabilmesi için süre verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek davayı 8 Mart'a erteledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim