• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Emine Erdoğan: Kitaba hayatımızda daha çok yer açabiliriz

Emine Erdoğan: Kitaba hayatımızda daha çok yer açabiliriz
3. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, teknoloji kullanımı...

3. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, teknoloji kullanımı konusunda anne-babaların rol model olması gerektiğini söyledi. Emine Erdoğan, "Teknoloji başında geçirdiğimiz zamanı verimli kullanarak, kitaba hayatımızda daha çok yer açabiliriz. Teknoloji bağımlılığı konusunda gerekli tedbirleri almazsak, kayıp nesiller vereceğiz." dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Kültür Toplum ve Aile Derneği'nin desteği ve Yeşilay'ın ev sahipliğinde WOW Otel'de düzenlenen kongrenin açılış programına; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Emine Erdoğan, bazı milletvekilleri ile yerli ve yabancı çok sayıda akademisyen katıldı.

"TEKNOLOJİ BİR FIRSAT OLMAKTAN ÇIKIP, TEHDİDE DÖNÜŞÜYOR"

Bağımlılıklarla mücadele alanındaki çalışmaları ve Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütü nezdinde "örnek ülke" konumuna yükselmesindeki katkıları dolayısıyla Yeşilay'ı kutlayarak konuşmasına başlayan Emine Erdoğan, Yeşilay'ın bundan sonra da teknoloji bağımlılığı konusunda da sürdürülebilir çalışmalar yapacağına inandığını söyledi.

Teknolojinin alışkanlıkları değiştirdiğine dikkat çeken Emine Erdoğan, teknoloji bağımlılığı sebebiyle teknolojinin bir fırsat olmaktan çıkıp, tehdide dönüştüğünü vurguladı. Teknolojinin, sosyal ortamlarda dahi, insan ilişkilerinin önüne geçtiği ve bilinçle kullanılmadığında ruhsal, fiziksel ve zihinsel birçok olumsuz sonuç doğurduğuna işaret eden Emine Erdoğan, "Sınırlı, sorumlu, yasal ve bilinçli kullanıldığı takdirde, teknoloji insanoğlu için çok önemli bir imkândır. Yeter ki, bir amaç çerçevesinde kullanılsın." diye konuştu.

"KİTABA HAYATIMIZDA DAHA ÇOK YER AÇABİLİRİZ"

Teknoloji kullanımı konusunda, anne-babaların rol model olması gerektiğini ifade eden Emine Erdoğan, "Teknoloji başında geçirdiğimiz zamanı verimli kullanarak, kitaba hayatımızda daha çok yer açabiliriz. Teknoloji bağımlılığı konusunda gerekli tedbirleri almazsak, kayıp nesiller vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu. Emine Erdoğan, bilmenin sorumluluk gerektirdiğini söyleyerek, "Her türlü bilgi elimizin altında olduğu halde dünyanın acı ve sorunları karşısında yeterince duyarlı değiliz. Bilgi ve haber yığınları arasında kalmak, vicdanlarımızı köreltmemeli, duygularımız saflığını koruyabilmeli." ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Yeşilay standını ziyaret eden Emine Erdoğan, Yeşilay'ın bastırdığı hatıra pullar ile tüm anne-babalara hitaben sembolik bir kartpostal gönderdi. Kartpostalda, "Değerli Anne-Babalar, sağlıklı nesiller için çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından koruyalım. İnsan merkezli bir bakış açısını hayata hâkim kılarak, onlara rol model olalım. Bu vesileyle, tüm annelerin yaklaşan "Anneler Günü'nü kutluyor, içten sevgilerimi sunuyorum" Emine Erdoğan" ifadeleri yer aldı.Cihan

Emine Erdoğan: Kitaba hayatımızda daha çok yer açabiliriz

Emine Erdoğan: Kitaba hayatımızda daha çok yer açabiliriz

Emine Erdoğan: Kitaba hayatımızda daha çok yer açabiliriz

Emine Erdoğan: Kitaba hayatımızda daha çok yer açabiliriz

Emine Erdoğan: Kitaba hayatımızda daha çok yer açabiliriz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim