• BIST 9468.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Emine Erdoğan: “Kadınların İktisadi Hayata Katılması Kalkınmayı Hızlandırır”

Emine Erdoğan: “Kadınların İktisadi Hayata Katılması Kalkınmayı Hızlandırır”
"Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın" projesinde eğitim gören ve başarı sağlayan kadınlar, başarı sertifikalarını Emine Erdoğan'ın elinden aldı.

"Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın" projesinde eğitim gören ve başarı sağlayan kadınlar, başarı sertifikalarını Emine Erdoğan'ın elinden aldı. Törende bir konuşma yapan Emine Erdoğan, "Kadınların iktisadi hayata katılması kalkınmayı hızlandırır ve dengeli bir ekonomik büyümeye imkan verir" dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) öncülüğünde hayata geçirilen "Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın" projesinde eğitim gören kadınlar, başarı sertifikalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın elinden aldı. İstanbul Ticaret Odasında düzenlenen programa Emine Erdoğan'ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kal, AK Parti Kadın Milletvekilleri, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve çok sayıda davetli katıldı.

"KADINLARIN SORUN ÇÖZME KAPASİTESİ OLDUKÇA GELİŞMİŞTİR"

Kadınların iktisadi hayata katılmasının kalkınmayı hızlandıracağını belirten Emine Erdoğan, "Kadınların ekonomik hayata entegrasyonunun en somut göstergesi kadın istihdamındaki artıştır. Bu konuda her ne kadar istediğimiz seviyede değilsek de son yıllarda önemli ilerlemeler kaydettik. Son 10 yılda erkeklerde istihdam yüzde 21 artarken, kadınlarda yüzde 52'lik bir artış sağlanmıştır. Bu elbette ekonomik ve sosyal açıdan resmi bir denge getirmiştir. Bu noktada sadece kadın istihdamının değil kadın girişimciliğinin de desteklenmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Zira kadınların kendi işlerinin patronunu olması iş dünyasına farklı bir duyarlılık getirecektir. Ülkemizde 2003'de 114 bin olan kadın yönetici sayısı 2016'da yüzde 82'lik artışla 208 bin rakamına ulaşmıştır. Fakat elbette bu yetmiyor. Kadın girişimciliğinin desteklenmesi, kadınların hassasiyetlerinin ekonomik hayata taşıyacaktır. Zira kadınların sorun çözme kapasitesi oldukça gelişmiştir" dedi.

Kadınların iş ve özel hayatını uzlaştıracak politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Emine Erdoğan, "Hepinizin bildiği gibi kadınlar özellikle çocuk sahibi olma sürecinde bir takım kolaylaştırıcı politikalara ihtiyaç duyarlar. Bu konuda devletimiz yakın zamanda önemli bir düzenleme yaptı. Doğum izni sürelerini yeniden planladı. Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürenin kıdemden sayılması için gerekli adımları attı. İnşallah bu düzenlemeler kadınlarımızın iş ve özel hayatını dengeleyecek, hayatlarını daha da kolaylaştıracaktır" şeklinde konuştu.

"KADIN İŞ GÜCÜNÜN ALTTA KALMASI EKONOMİK OLDUĞU KADAR SOSYAL AÇIDAN DA KAYIPTIR"

"Kadın iş gücünün altta kalması ekonomik olduğu kadar sosyal açıdan da kayıptır" diyen Emine Erdoğan, "Eğitimde tecrübeli kadınlarımız birikimlerini topluma kazandırdıkça kendilerini daha da mutlu hissedeceklerdir. Fikirlerini ticaretleştirmek, toplum menfaatine sunmak onlara çok yönlü kazanımlar sağlayacaktır. İnanıyorum ki proje kapsamında yer alan Dijital Girişimcilik Ödülleri'de bunun teşvik edici olacaktır. Kadın istihdamı ve kadın girişimciliği konusunda hassasiyet göstermemiz gereken en önemli nokta kadın emeğinin sömürülmemesidir. Ücret farklılığı gibi hususların bertaraf edilmesi hakkaniyetin de gereğidir. Toplumsal cinsiyet adaletini her açıdan tesis etmek durumundayız. Toplumlar ancak adaletle yükselirler. Bu konuda birazda erkeklerin hassasiyeti önemlidir. Fırsat eşitliği konusunda duyarlı olmak, kadınların önündeki engelleri kaldırmak ve beraber yükselmeyi hedeflemek gerekir" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Emine Erdoğan'a tablo hediye etti. Emine Erdoğan da proje kapsamında başarı sağlayan kadınların sertifikalarını verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim