• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Emet Belediyesi Türkmenler İçin Yardım Kampanyası Başlattı

Emet Belediyesi Türkmenler İçin Yardım Kampanyası Başlattı
Kütahya'nın Emet Belediyesi tarafından, Suriye'de yaşanan iç çatışmalar nedeniyle zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan, Türkmenler için yardım kampanyası...

Kütahya'nın Emet Belediyesi tarafından, Suriye'de yaşanan iç çatışmalar nedeniyle zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan, Türkmenler için yardım kampanyası başlatıldı.

Gıda ve kuru erzaktan oluşan yardım kampanyasına, ilçeye bağlı köylerde yaşayan köy halkı da büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar kendi tüketimleri izin ürettikleri un ve bakliyatların çoğunu, Türkmenlere ulaştırılması için köy muhtarlıklarına teslim etti.

'Türkmen Dağına Selam" adı verilen kuru erzak yardım kampanyasına, köy halkının kendi erzaklarını vererek büyük ilgi göstermesine, kayıtsız kalmayan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca köylere tek tek ziyaret ederek, köy halkı adına muhtarlara teşekkür etti.

Köylere yapılan ziyarette, basına yardım kampanyası hakkında bilgiler veren Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, bu zor şartlarda savaş mücadelesinin içinde kalan, Türkmen vatandaşların acısını bir nebze olsun hafifletebilmek için, belediye meclisi tarafından alınan kararla yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Zor günlerde her zaman taşın altına elini koyan köy halkının, yine büyük yüreklilik göstererek, kampanyaya destek verdiğini söyleyen başkan Koca, "Belediye meclisimizin aldığı kararla Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyamızı başlattık. Hayırsever halkımızın gösterdiği ilgi bizlerin doğru bir karar verdiğini gösteriyor. Gerek ilçemizde gerekse köylerimizde kampanyamıza büyük ilgi var. Kampanyamız ile toplanan erzaklar Hatay'a götürülerek oradan Kızılay vasıtası ile Suriyeli Türkmen kardeşlerimize ulaştırılacak. Kampanyamıza destek veren tüm vatandaşlarımıza, kamu kuruluşlarımıza ve köy muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

Başkan Koca, köy halkının yardım kampanyasına gösterdikleri büyük ilgi için, köy muhtarlarına çini plaket hediye etti.(MS-EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim