• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Emet Belediyesi Aracılara Kovan Hediye Etti

Emet Belediyesi Aracılara Kovan Hediye Etti
Kütahya'nın Emet Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı Arıcılık Kursu'nu başarıyla tamamlayan 19 girişimciye belediye tarafından birer kovan hediye...

Kütahya'nın Emet Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı Arıcılık Kursu'nu başarıyla tamamlayan 19 girişimciye belediye tarafından birer kovan hediye edildi.

Sertifika ve kovan dağıtımı için düzenlenen törene Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Işık, Emet ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bayraktar, Halk Eğitim Müdürü Süleyman Avcı ve kursiyerler katıldı.

Halk Eğitim müdürü Süleyman Avcı arıcılık kursunu başarı ile bitiren kursiyerlere ve kursiyerlere teşvik amaçlı birer kovan hediye eden belediye Başkanı Mustafa Koca'ya teşekkür ederken taleplerin devamı halinde kursların devam ettirileceğini dile getirdi.

Son 4 ayda açılan 80 kursta bin 155'i bayan 908'i erkek olmak üzere toplam 2 bin 63 kursiyere eğitim verdiğini belirten Avcı, "Yeni kursalar açmayada devame diyor.Müdürlük olarak ata sporlarımız olan Okçuluk ve Güreş kursalarına büyük önem veriyoruz.Bu kurslarımıza ilgi bir hayli fazla. Tabibu kursların maliyetlerinide artırıyor.Okçuluk kursunda sayın kaymakamımızın,güreş kurslarındada sayın belediye başkanımızın desteklerini bekliyoruz" dedi.

Emet için çalışan üreten her girişimcinin yanında olduklarını ifade eden Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, ata sporları konusunda da üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Koca, "Belediye olarak Ege illeri tanıtım fuarlarına katılıyor hem ilçemizi tanıtıyor,hemde üretcilerimizin ürünlerini teşhir ve tanıtma imakanlarına destek veriyoruz. Önümüzdeki dönemlerdede tanıtım fuarları nerede olursa olsun katılmak isteyen siz üreticilerimizin yanında olup destek vereceğiz. Belediyespor kurarak basketbol,voleybol,futbol,bayanlar için jimnastik sporlarını faaliyete geçirerek spora katkı sağlıyoruz. Halk eğitim müdürlüğümüzün açacağı ata sporumuz güreş kursalarınada her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Arı sezonunda kovanlar için arı desteği vereceklerini anlatan Başkan Koca, kursiyerlerden ilk ürettikleri balı aileleri ile birlikte tüketmelerini istedi.

Emet'te arıcılık sektörünün önde gelen isimlerinden olan ve Kütahya Arıcılar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ömer Gündüz Toprak, arıcılara desteklerinden dolayı Başkan Mustafa Koca'ya plaket takdim etti.

Kaymakam Arslan da, üreticlerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kursiyerlere sertifikaları ve kovanları protokol mensuplarınca takdim edildi. (EFE)

Emet Belediyesi Aracılara Kovan Hediye Etti

Emet Belediyesi Aracılara Kovan Hediye Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim