• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca 2 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca 2 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi
Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, son 2 yıllık görev süresini İHA'ya değerlendirdi.

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, son 2 yıllık görev süresini İHA'ya değerlendirdi.

Belediye Başkanı olarak, ikinci dönem hizmet verdiğini söyleyen Mustafa Koca, daha önceki dönemde olduğu gibi, son iki yılda da Emet'e hizmet için yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyledi.

2 yıllık süre zarfında yaptıkları önemli çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Koca, "30 Mart 2014 yerel seçimlerle birlikte iki yılı geride bıraktık. Belediye olarak bu dönemi sosyal belediyecilik dönemi olarak adlandırabiliriz. Daha önceki dönemde olduğu gibi bu yılda büyük yatırımlarımız devam edecek , ama sosyal projelerimize daha da çok önem vereceğiz.Emet yeni devlet hastanesi yapılması için , Emet Belediyesi olarak hastane yerini istimlak ederek sağlık bakanlığına sunduk. 60 yataklı Emet Devlet hastanemizin yapımı devam etmektedir. Bunun hemen ardından ise toplum sağlığı merkezi yapılması için çalışmaları başlattık. Belediyemize ait olan 1600 metrekare alanı sağlık bakanlığına verdik ve 2015 yılında ilçemiz modern bir toplum sağlığı merkezine kavuşmuş oldu" dedi.

2015 -2016 yıllarında yapmış olduğumuz belli başlı çalışmaların en önemlilerinden birisinin Hükümet Meydanı projesi olduğunun altını çizen Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, meydanın havuzları, şelaleleri, çeşmeleri oturma alanları ile bir cazibe merkezi haline geldiğini bildirdi.

120 BİN METREKARE ALANDA BÜYÜK BİR SOSYAL TESİS

Görevine geldiği günden buyana insanların dinlenebileceği, hayatın streslerinden kurtulacağı alanların ilçeye kazandırılması için çalıştığını söyleyen Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, ilçeye yapılan büyük dinlenme alanları hakkında bilgiler verdi. Koca, "Hisarlık sosyal tesisleri restaurantları, düğün salonları , mesire alanları , iki büyük şelalesi , kafeteryaları , seyir terasları ile çok büyük bir kültür merkezi haline geldi. 120 bin metre kare gibi büyük alanda kurulan bu sosyal tesisimizde ayrıca , bu zamana kadar ebediyete uğurladığımız 290 şehidimiz için şehitliğimizi yaptık. İlçemizin Hisarlık tepesi ile birlikte en büyük diğer sosyal projesi ise Engelsiz Yaşam Parkı oldu. Kütahya'nın en büyük engelsiz yaşam parkı olan parkımız da engelli ve engelsiz tüm vatandaşımız hep birlikte burada beraberce vakit geçiyor.Belediye olarak Üniversite öğrencilerimizde unutmadık. Üniversitemize acilen bir kafeterya gerekiyordu, bu kafeteryanın yapımını tamamladık çok yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Misafir olarak gördüğümüz üniversite öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim görmesi için, ilçemize KYK yurdu yapımı çalışmalarını başlattık. Eski SKK hastanesi binamızın imar çalışmalarını tamamlayarak, bu alanı Gençlik Spor Bakanlığımıza sunduk. İnşallah en kısa zamanda çok güzel bir yurdumuz ilçemizde öğrencilerimizin hizmetinde olacaktır" diye konuştu.

Başkan Koca, Kütahya yolu üzerinde ana yola sıfır mesafede en güzel alanda Galericiler Sitesi yaparak, tüm galericileri burada topladıklarını anlattı.

Sosyal belediyecilik anlamında yaşlı vatandaşlara evde bakım hizmeti verdiklerini söyleyen Koca, "Hoş geldin bebek projesi kapsamında çocuklarımızın, ilk hediyesini biz veriyoruz. Çocuklarımız bir yaşına geldiğinde de evlerine giderek ziyaret edeceğiz. Çocuklarımızn gelişimini belediye olarak yakından takip edeceğiz. Artık Emet Belediyesi olarak, yeni evlilerin de ilk hediyesini bizler vereceğiz. Yeni evlenen çiftlerimizi ziyaret ederek, her zaman yanlarında olduğumuzu onlara hissettireceğiz. Emet belediyesi olarak , doğumda olduğu gibi ölüm zamanında da onların yanında olacağız. Cenaze evlerine ziyaretler oluyor. O gün evde yemek yapma sıkıntısı oluyor. Biz belediye olarak bu yemeği yaparak, cenaze evine ücretsiz göndereceğiz ifadelerini kullandı.

"ARTIK TERMAL TURİZM ALANINDA ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"

Termal turizm alanında çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Mustafa Koca, termal alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Şu ana kadar 3000 metre kare alanı termal turizm için istimlak ettiklerini söyleyen Mustafa Koca, 2016 yılında tüm istimlakları tamamlayarak ilçeye yüzme havuzu ve apart oteller yapacaklarını sözlerine ekledi. (MS-EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim