• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Emel Palancıoğlu’dan Okuma Yazma Kursiyerlerine Sertifika

Emel Palancıoğlu’dan Okuma Yazma Kursiyerlerine Sertifika
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun eşi Emel Palancıoğlu, Anayurt olarak bilinen Mevlana Mahallesindeki Fatma Bacı ve Baciyan-i Rum Kadın Kültür...

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nun eşi Emel Palancıoğlu, Anayurt olarak bilinen Mevlana Mahallesindeki Fatma Bacı ve Baciyan-i Rum Kadın Kültür Merkezinde okuma yazma öğrenen kursiyerlere sertifika verdi.

Talas Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğince dikiş nakıştan örgücülüğe, pastacılıktan okuma yazmaya kadar çeşitli branşlarda eğitim gören kursiyerleri meclis üyeleriyle ziyaret eden Emel Palancıoğlu, ikinci kademe okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 12 kursiyer için düzenlenen sertifika törenine katıldı. Kadınlarla yakından ilgilenen Emel Palancıoğlu, 68 yaşında okuma yazmayı öğrenen Dürdane Özyıldırım ve Suriyeli Hatice Güney'in azmine hayran kaldı.

Kadınlara yönelik faydalı olacak çok sayıda kurs verildiğini belirten Emel Palancıoğlu, "Her yaşta okumak önemli. Zaten dinimiz "oku" emriyle başlıyor. Okumanın ve öğrenmenin yaşı yok. İnşallah kendilerini daha da geliştirirler" diye konuştu.

Okuma yazma eğitmeni Hicran Eryılmaz, kursu başarıyla tamamlayan kadınlara verilen belgelerin ilkokul diploması yerine geçtiğini ifade ederek, "İkinci kademe kursumuzda 4 dersimiz var. Bu kademede Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen dersleri öğretiliyor." dedi.

Kursiyerlerden 68 yaşında okuma yazmayı öğrenerek azmiyle herkese örnek olan Dürdane Özyıldırım ise, "Çoktandır okumayı öğrenmek istiyordum şimdi nasip oldu. Herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Kayseri'ye gelen Suriyeli Hatice Güney de kursa katılarak Türkçe öğrendiğini söyledi.

Kursiyerler öğrendiklerini sırayla okudu. Ardından Emel Palancıoğlu, kursu tamamlayan kadınlara sertifikalarını verdi.

Emel Palancıoğlu’dan Okuma Yazma Kursiyerlerine Sertifika

Emel Palancıoğlu’dan Okuma Yazma Kursiyerlerine Sertifika

Emel Palancıoğlu’dan Okuma Yazma Kursiyerlerine Sertifika

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim