• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Emekliye eşit zam sistemi geliyor

Emekliye eşit zam sistemi geliyor
SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de toplu sözleşme gündeme geldi. Toplu sözleşmede belirlenen zammı alacak ve emekliler arasındaki ayrım bitecek.

Tüm emeklilerin maaşı Temmuz'da değişecek. Bayramdan bir gün önce açıklanacak olan enflasyon verisi ile SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin alacakları zam oranını belirlenecek. Bu tarihte hem Haziran enflasyonu belli olacak hem de 6 aylık toplam enflasyon ortaya çıkacak.

AYNI ZAMDA BİRLEŞELİM

Şu ana kadar 5 aylık enflasyon yüzde 3.15 olarak belirlendi. Bu rakamın yüzde 4'e çıkması bekleniyor. Böylece SSK ve Bağ- Kur emeklilerin maaşı da bu oranda artacak. Ancak memur emeklileri ve memurlar için ise oran belli. Toplu sözleşmede yapılan anlaşma gereği memur ve memur emeklileri Temmuz'da yüzde 5 oranında zam alacak. Enflasyonun yüzde 6'yı geçmesi durumunda ise ayrıca enflasyon farkı da maaşlarına yatacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de memur emeklileri gibi toplu sözleme zammı alma gündeme geldi. 2008 yılında aynı çatı altında birleşen kurumlarda zam sistemi de eşitlenerek böylece norm birliği sağlanmış olacak.

Enflasyon oranına bağlı olmak istemediklerini belirten SSK ve Bağ- Kur emeklileri, "Zamlarımızı son dakikada öğreniyoruz. Biz de toplu sözleşme masasında söz sahibi olmak istiyoruz. Hepimizin aynı kefede değerlendirilmesi daha hakkaniyetli bir durum" dedi.

Tüm emekli ve çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirildiğini hatırlatan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, "Madem aynı çatı altındayız, memur emeklisine başka, işçi emeklisine başka zam olmaz.

Tüm emeklilerin zamları toplu sözleşmede belirlensin. Ayrıca toplu sözleşmede tüm emeklilerin sorunları masaya yatırılarak, çözümler hayata geçirilmeli" şeklinde konuştu.

PAZARLIKLA BELİRLENİYOR

Memurların ve memur emeklilerinin 2 yıllık mali ve sosyal hakları toplu sözleşme ile belirleniyor. Toplu sözleşmede memur ve emeklilere ilişkin talepler, memur sendikaları tarafından masaya taşınıyor. Hükümet yetkilileri ve sendikaların çetin pazarlıkları ile ortayol bulunarak. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim