• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Emekliye ayrılan Edirne Valisi: Kendime bir ev almayı da beceremedim

Emekliye ayrılan Edirne Valisi: Kendime bir ev almayı da beceremedim
Emekliye ayrılan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, veda yemeğinde yaptığı konuşmada, görev yaptığı süre zarfında kendisine bir ev almayı düşündüğünü...

Emekliye ayrılan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, veda yemeğinde yaptığı konuşmada, görev yaptığı süre zarfında kendisine bir ev almayı düşündüğünü ancak onu da beceremediğini söyledi.

Haziran 2014 tarihinde Edirne'de göreve başlayan Şahin, yaklaşık 20 aylık görev süresinin ardından yaş haddinden emekliye ayrılıyor. 25 Aralık tarihi itibariyle emekliye ayrılacak olan Vali Şahin için Meriç Nehri kenarında bulunan Lalezar tesislerinde veda yemeği verildi. Yemeğe Edirne protokolü, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları oda, borsa temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Davetlilerin yerini almasıyla birlikte Şahin ve eşi, birlikte salona giriş yaptı. Kalabalığın ayakta karşıladığı vali, protokol masasındaki yerini aldı.

Program, Şahin'in özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Vali Şahin'in Edirne'de görev yaptığı süreyi anlatan kısa bir görsel sunum yapıldı. Valinin renkli görüntüsü, katılımcıları güldürdü. Programda Vali Şahin'le birlikte mesai yapmış kişiler birer konuşma yaptı.

Ardından kürsüye çıkan Şahin, mesleğe Ekim 1976 yılında Bolu'da kaymakam adayı olarak başladığını anlattı. 39 yıl 3 ay 17 gün devlete hizmet ettiğini dile getiren Şahin, "Gün geldi; 25 Aralık 2015. Belki o zaman hiç emekliliği düşünmüyorduk. İşten güçten düşünemedik. 39 yıl. Kendime bir ev alayım dedim, onu da beceremedim açıkçası. Evet, hep hizmetten, hep koşmaktan kendimle ilgili bir karar da veremedim. İyi ki evlenmişim. Yoksa işe başlamadan önce evlenmeseydim, işim daha da kötüydü. İşte hizmet aşkı, hizmet insanı kör ediyor. Bazı şeyleri göstermiyor." şeklinde konuştu.

Paydalarının hep hizmet olduğunu söyleyen Şahin, şöyle devam etti: "Tevfik Fikret'in ifade ettiği gibi "bir ağaç gibi tek ve hür; bir orman gibi kardeşçesine" Edirne'de hizmet ettik. Tabii ki her şeyin bir sonu var. Her şey bir sonla mukadder. İşte o son artık bundan sonra bir göreve atanmama sonu. Tabii ki üzüntü de var, sevinç de var. Hayat zaten üzüntü ve sevincin birleştiği noktada oluyor."

VALİLER GENEL MERKEZ VALİSİ OLARAK EMEKLİ OLUYOR

Valililerin genelde merkeze alındıktan sonra emekliye ayrıldığını hatırlatan Şahin, "Ama ben bu akşam huzurlarınızdan ayrılırken, Edirne'den, Edirne ismini kullanmaktan her zaman böyle onur duyacağım bir isimle buradan emekli olacağım." dedi. Şahin, Edirne'nin 201. valisi olarak 19-20 ay görev yaptığını anlattı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise bu akşam işini sevgiyle, aşkla, emekle yapan çok değerli bir Edirne aşığına son veda ve vefa yemeğini verdiklerini kaydetti.

Bir yol arkadaşı ve yoldaşından ayrıldığını kaydeden Gürkan, "Dursun Ali abi, benim için hayatımızın bundan sonra kalan bölümünde Recep Gürkan olarak ömrümün sonuna kadar dostum, arkadaşım ve abim olarak hayatımda çok önemli bir yeri doldurmaya devam edecek. Edirne sizi asla unutmayacak. Çünkü Edirneliler vefalıdır. Edirneliler, kıymet bilen insanlardır. Edirne kendisine hizmet etme aşkı olana aşkla, muhabbetle karşılık verir, gönlüyle karşılık verir. Bir Edirneli olarak belediye başkanı olarak eminim ki, Edirne bugün de yarın da gelecekte de isminizi hep gönüllerinde ve muhabbetlerinde hoş bir seda ile yad edecektir." şeklinde konuştu.

NEXT YEAR İNŞALLAH SÖZÜ GÜLDÜRDÜ

Veda yemeğinde valinin görev süresini anlatan kısa bir görsel sunum yapıldı. Renkli kişiliğiyle tanınan Şahin'in sunumdaki konuşmaları katılımcıları güldürdü. Edirne Uluslararası Film Festivali'nin kapanış konuşmasındaki "Next Year İnşallah" sözü hem salondakileri kahkahaya boğdu hem de büyük alkış aldı.

VEDA YEMEĞİNDE HEDİYE YAĞMURU YAŞANDI

Edirne'de yaklaşık 20 ay görev yaparak emekliye ayrılan vali için verilen veda yemeği sonunda adeta hediye yağmuru yaşandı. Edirne Vali Vekili, Belediye Başkanı çeşitli kurum ve kuruluşlarının temsilcileri hediyelerini sunmak üzere sıraya girdi. Bazı hediyeleri sahnede kabul eden Vali Şahin'e verilmek istenen hediyeler, korumaları tarafından alındı.

KANAL 28 CANLI YAYIN YAPTI

Edirne'den önce Giresun'da valilik yapan Şahin, şehirden ayrıldıktan sonra da unutulmadı.

Valiyi Edirne'de göreve başladığı gün de yalnız bırakmayan Giresunlular, Şahin'in veda yemeğini de canlı verdi.

Emekliye ayrılan Edirne Valisi: Kendime bir ev almayı da beceremedim

Emekliye ayrılan Edirne Valisi: Kendime bir ev almayı da beceremedim

Emekliye ayrılan Edirne Valisi: Kendime bir ev almayı da beceremedim

Emekliye ayrılan Edirne Valisi: Kendime bir ev almayı da beceremedim

Emekliye ayrılan Edirne Valisi: Kendime bir ev almayı da beceremedim

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim