• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Emeklilikte yaşa takılanların mücadelesi kitap oluyor

Emeklilikte yaşa takılanların mücadelesi kitap oluyor
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Platformu Sözcüsü Mehdi Bıkmaz, platform olarak verdikleri mücadeleyi kitap haline getirdiklerini söyledi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Platformu Sözcüsü Mehdi Bıkmaz, platform olarak verdikleri mücadeleyi kitap haline getirdiklerini söyledi. Bıkmaz, "Bu yolda büyük çaba harcadık. Bu çabalar yakında bir kitap haline getirilecek. EYT'lilerin uğradıkları haksızlık, verdikleri mücadele ve çekilen sıkıntılar öylesine büyük ve dikkat çekici ki bu mücadelemiz kitap haline geliyor. Derdimiz, sıkıntımız gerçekten çok büyük. Öyle ki "anlatsak roman olur" sözü doğru oldu. Yani tam anlamıyla yaşadıklarımız kitap oluyor. Yazar Erdinç Ozan yaşadıklarımızı, çalışmalarımızı, mücadelemizi bir kitapta toplayarak önümüzdeki günlerde yayınlayacak." dedi.

AYT Platformu, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret ederek sorunlarını aktardı. Ziyarette konuşan Platform Sözcüsü Bıkmaz, "Özel sektörde 160 bin, devlet memuru olarak çalışan yaklaşık 250 bin kişi yasal düzenlemenin yapılmasını bekliyor. İşe girdiğimiz zaman bize sunulan haklarımız sonradan yapılan düzenlemelerle maalesef elimizden alındı. Genel seçimlerden önce, şimdiki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun, "Emeklilikte yaşa takılanlar çok önemli bir sorun. İktidara geldikten sonra bu sorunu hemen çözmeliyiz" şeklinde beyanatı var. Şimdi bu sözlerin tutulmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Platforma bağlı derneğin İzmir Sekreteri Ahmet Çetin de kendilerinin 25 yıl, 5 bin gün ve 43 yaş üzerinden emekli olmak şartıyla işe alındıklarını, sadece devletin kendilerine verdiği sözü tutmasını, haklarının teslim edilmesini beklediklerini, sözleşmelerinin fesih edilmesinin de Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

YÜKSEL: SOSYAL DEVLET OLSAYDI

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ise "Uzun süredir haklarınız için mücadele veriyorsunuz, bende hem eylemlerinize katılarak hem sorunlarınızı meclis gündemine taşıyarak yanınızda oldum. Primlerinizi ödemiş, devletin koyduğu çalışma süresini doldurmuş ama emekli olamamış yüz binlerce insanımız var. Üstelik hem haklarını alamıyor hem de yaşları ilerlediği için iş bulamıyorlar. Devlet sosyal bir devlet olsaydı bu sorun yaşanmaz, çoktan bir çözüm bulunurdu. İşte biz CHP olarak bunun için aile sigortasını getirmek istedik. Böylece kimse mağdur olmayacak, devlet vatandaşının hakkına, sağlığına, işine tam anlamıyla sahip çıkacaktı. Sizin konunuza, hangi açıdan bakılırsa bakılsın haklısınız. Bu mücadelenizde sizlere desteğimizin devam edeceğine söz veriyorum." diye konuştu.

Yüksel, iktidara gelir gelmez ilk işlerinden birinin, "Siyasi Ahlak Yasası'nı çıkarmak olacağını belirterek, "Seçimden önce verilen tüm vaatlerin yerine getirilmesinin sağlanacağını, siyasilerinde seçimler öncesi yapamayacakları işlerin sözünü vermekten kaçınacaklarını." ifade etti.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim