• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Emeklilerin Sorun Ve İstekleri

Emeklilerin Sorun Ve İstekleri
DİSK Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, 2016 yılı merkez bütçesinde emeklilere daha fazla pay ayrılması gerektiğini söyledi.

DİSK Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, 2016 yılı merkez bütçesinde emeklilere daha fazla pay ayrılması gerektiğini söyledi.

DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Eskişehir'de sendika yönetici ve üyeleriyle toplantı yaparak değerlendirmelerde bulundu.

Ülke gündemi dışında sendikal ve emeklilerin sorunlarının da ele alındığı toplantıda konuşan DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, "Türkiye'de emeklilerin birçok sorunu var ve biz 20 yıldır bu sorunların çözümü için mücadele ediyoruz. Emeklilerin yaşadıkları sorunları ve çözüm taleplerimizi sürekli kamuoyuyla paylaşıyor ve ülkeyi yönetenler ile parlamentoda temsil edilen siyasi partilere iletiyoruz. Her şeye rağmen mücadelemiz kesintisiz devam edecek" dedi.

Beysülen emeklilere yönelik taleplerini şöyle sıraladı:

"2016 yılı merkezi yönetim bütçesinde emeklilere daha pay fazla ayrılmasını istiyoruz. Emekli maaşlarının insanca yaşamalarını sağlayacak düzeye çıkarılması için gerçek bir "İntibak Yasasının" çıkarılması, emekli maaşlarının artırılmasında gıda enflasyonun dikkate alınması ve emeklilere büyümeden pay verilmesi, SSK ve Bağ Kur emeklilerine seyyanen verilecek 100 TL memur emeklilerine de verilmesi, banka promosyonlarının emeklilere verilmesi, sağlıkta alınmakta olan katkı/katılım paylarının alınmaması, çalışan ve iş yeri açan emeklilerden SGD pirimi alınmasına son verilmesi, emeklilere tatil yapma olanaklarının sağlanması, kent yapılanmalarında, kentte yaşlı insanların yaşadıklarının göz önünde bulundurulması ve yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılmasını, hasta ve yaşlı insanların evde bakımlarının yapacak düzenlemelerin yapılması, evi olmayan emeklilerin ev sahibi olmaları için gerekli tedbirlerin alınarak olanak sağlanmasını istiyoruz. Emekliler adına sendikamızın taraf alındığı, statü yasanın çıkarılması taleplerimiz için mücadelemiz kesintisiz devam edecektir" ifadelerini kaydetti.

Emeklilerin Sorun Ve İstekleri

Emeklilerin Sorun Ve İstekleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim