• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Emeklilerin kura çilesi; salonda izdiham oldu

Emeklilerin kura çilesi; salonda izdiham oldu
Bursa'da, TOKİ tarafından emekliler için Nilüfer İrfaniye Köyünde yapılacak 2+1 toplam 1200 konutun çekilişi Fethiye Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Bursa'da, TOKİ tarafından emekliler için Nilüfer İrfaniye Köyünde yapılacak 2+1 toplam 1200 konutun çekilişi Fethiye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Bin 200 daire için 2 bin 500 kişi başvurunca, kura çekiminin yapıldığı salonda izdiham oldu. Yaşlılar, engelliler saatlerce bekledi, rahatsızlananlar oldu, birçok emekli tepki göstererek salonu terke etti. Tekerlekli sandalyeli bir engelli ise merdivenlerden çıkamadığı için soğukta salonun dışında bekledi.

Fethiye Kültür Merkezi'nde saat 10.00'da Noter Huzurunda başlayan kura çekimine binlerce emekli katılınca ortaya izdiham görüntüleri çıktı. Emeklilerin tıklım tıkış halde salonda kura çekimini takip etti. Binlercesi ise dışarıda kaldı. İçeri giremeyen insanlar kura çekimini de takip edemedi. Bir vatandaşın kapıda durarak kazanan isimleri okuması ile kendilerine ev çıkıp çıkmadığını öğrenmeye çalıştılar.

YAŞLILAR TEPKİ GÖSTERDİ

Kalabalık nedeniyle ayakta kalan, saatlerce bekleyen yaşlılar arasında rahatsızlanan hatta bayılanlar oldu. Bayılan bir emekliye 112 ekipleri müdahale etti. Salonun çok küçük olmasından şikayet eden emekliler, daha büyük bir salon tutulmamasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Burada sıkıştık, darlandık. Daha geniş bir alanda olsaydı daha güzel olurdu, çekilişi izleyemiyoruz. İçeri giremedik saat 09.00'dan beri bekliyoruz. Yanlışlıkla Uludağ Üniversitesi'ne gidenler bile olmuş. Bin kişilik salonda 13 bin kişi var. Rezaletten başka bir şey değil. Döndük gidiyoruz." diye konuştu.

"56 YIL SONRA BİR EVİM OLDU"

Ev çıkanlar büyük sevinç yaşadı. Kendisine ev çıkan Abdulkadir Büyükbaytar yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Büyükbaytar, "Evim yoktu, çok sevinçliyim. Allah herkese nasip etsin." dedi. Yıllar sonra ev sahibi olduğunu belirten Necmettin Kılıç ise "56 yaşındayım, sonunda bir evim oldu işte." ifadelerini kullandı.

TEKERLEKLİ ARABASIYLA MERDİVENLERİ ÇIKAMADI

Engelli olduğu için tekerlekli sandalyesi ile merdivenleri çıkamayan ve soğukta salonun girişinde beklemek zorunda kalan Semra Aydemir, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Yukarı çıkamıyorum. Devlet bize bir hak tanımıyor, mağdurum yani şuanda. Evim çıksa haberim olmayacak çıktığından, kim söyleyecek bana."

Bu arada, kura sonuçlarının saat 17.00 itibariyle TOKİ'nin resmi sitesinden açıklanacağı bildirildi.

Emeklilerin kura çilesi; salonda izdiham oldu

Emeklilerin kura çilesi; salonda izdiham oldu

Emeklilerin kura çilesi; salonda izdiham oldu

Emeklilerin kura çilesi; salonda izdiham oldu

Emeklilerin kura çilesi; salonda izdiham oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim