• BIST 9725.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Emeklilere Tatil Yapabilecekleri Proje Geliyor

Emeklilere Tatil Yapabilecekleri Proje Geliyor
Turizm Yazarları ve Gazetecileri Başkanı Kerem Köfteoğlu, "Dünyayı gezen Çin'li turist sayısı önümüzdeki dönemde 500 milyona çıkacak. Çinlilerin...

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Başkanı Kerem Köfteoğlu, "Dünyayı gezen Çin'li turist sayısı önümüzdeki dönemde 500 milyona çıkacak. Çinlilerin an çok tercih ettiği tatil köyleri ve ürünleri Bursa'da mevcut" dedi.

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2. Bursa Turizm Zirvesi, Skal Bursa Turizm Profesyonelleri Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, BTSO, Uludağ Üniversitesi, TÜRSAB, GÜMTOB ve BURO iş birliği ve ile "Bursa'da 12 ay turizm" temasıyla düzenlenen sempozyumda konuşan Türkiye Oteller Federasyonu Genel Sekreteri, Savaş Çolakoğlu, "İç turizmle alakalı bir çalışma yaptık. Türkiye Otelciler Federasyonu olarak iç turizm hareketleri Avrupa'da yüzde 50'lerdeyken, ülkemizde bu rakam yüzde 25-30 civarında bu hareketi daha faal hale getirmek için geçen yıl Ziraat Bankası'yla anlaşma yaptık. Dedik ki, belirli bir birikimi olup Ziraat Bankası'ndan emekli maaşı alanları turizme kazandıralım ve bir hareket getirelim. Bu hareketi yaparken de tesislerimizin ölü sezonlarında, yani Antalya'da kış döneminde ve diğer şehirlerde de şehrin doluluğunun çok az olduğu dönemlerde emeklilerimizi ağırlamak için Ziraat Bankası'yla çalışmamız var" diye konuştu.

Bursa'da Uludağ gibi muhteşem bir güzellik olduğuna işaret eden Köfteoğlu, "Burada çok güzel tesisler mevcut, ama sadece kış turizmine hizmet ediyor. Yaz döneminde sağlıkla ilgili temiz hava kürü yapmak isteyen emeklilerle ilgili planlama yaptık. Yaz döneminde Uludağ'daki tesislerin açık kalıp emeklileri ağırlaması bir proje üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Dünyada Çinli turist sayısının hızla arttığına dikkat çeken Turizm Yazarları ve Gazetecileri Başkanı Kerem Köfteoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyayı gezen Çinli turist sayısı önümüzdeki dönemde 500 milyona çıkacak. Bu çok önemli bir rakam. Çinlilerin an çok tercih ettiği tatil köyleri ve ürünleri Bursa'da var. O zaman Bursalı turizmciler ve idareciler, Çin pazarını tanıtmalı. Avrupa Birliği Turizm Konseyi, her yıl Çin'de bir şehir belirleyip, uzmanlarıyla o şehre gidip tanıtım yapıyor. Benzer çalışmaları Bursalı turizmcilerin de yapması lazım" şeklinde konuştu.

Emeklilere Tatil Yapabilecekleri Proje Geliyor

Emeklilere Tatil Yapabilecekleri Proje Geliyor

Emeklilere Tatil Yapabilecekleri Proje Geliyor

Emeklilere Tatil Yapabilecekleri Proje Geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim