• BIST 9524.98
  • Altın 2473.518
  • Dolar 32.472
  • Euro 34.5371
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Emekliler Son Gelen Zamlardan Memnun

Emekliler Son Gelen Zamlardan Memnun
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Kazım Büyükbahçeci, emekli maaşlarına yapılan son zamlardan duyduğu memnuniyeti...

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Kazım Büyükbahçeci, emekli maaşlarına yapılan son zamlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek hükümete teşekkür etti.

Emekli maaşlarına yapılan son zamların ardından duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Kazım Büyükbahçeci, uygulamanın nasıl olacağı hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Seyyanen yapılan 100 TL'lik zammın maaşlara ilave edilerek verilmesini istediklerini kaydeden Büyükbahçeci, "Tüm Emekliler Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu olarak 2016 yılında emeklilerimize hükümetimiz tarafından verilen seyyanen 100 TL'lik zam için hükümetimize teşekkür ediyorum. Uygulamanın kanun nezdinde geçtiğini takip ettik. Yalnız bu uygulamanın nasıl olacağını henüz net olarak bilmiyoruz. Bizim talebimiz şu doğrultuda olacak. 100 TL'yi seyyanen sosyal yardım paketi altında değil de maaşlarımıza ilave edilerek verilmesini hükümetimizden rica edeceğiz. Bugünden itibaren yapılacak olan enflasyon zamlarında da bu yüz TL'nin içine kapsamasını istiyoruz dernek olarak. 2016'nın ilk 6 ayı için yüzde 3 küsür enflasyon artışı olacak, bunu da alacağız. Bundan dolayı da hükümetimize teşekkür ediyorum. Ayrıca seçim vaatlerinde hükümetimizin bulunmuş olduğu sosyal güvenlik destek priminin yüzde 10'luk payı kaldırılması gündemde. O da inşallah yasalaşmak üzere. Onun için de teşekkür ediyorum. Bu doğrultuda emeklilerimize maaşlarında belli derecede katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu çalışmalarından dolayı hükümetimize teşekkür ediyorum" dedi.

BÜYÜKBAHÇECİ: "TOKİ KAYITLARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Emekli ve dar gelirlilerin küçük taksitlerle ev sahibi olmaları için TOKİ Başkanlığı ile görüşüldüğünü ve olumlu yanıt aldıklarını sözlerine ekleyen Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Kazım Büyükbahçeci kayıtların devam ettiğini dile getirdi. Büyükbahçeci, "Ayrıca Tüm Emekliler Genel Merkezi bazında TOKİ Başkanlığı'na müracaat ettik. Müracaatımız 2 456 sayılı yazı ile bize dönüşü oldu. Bunu da emeklilerimize, dar gelirli arkadaşlarımıza TOKİ'den ucuz konut talebimizi iletmiştik. Bu talebimiz bize olumlu olarak döndü. Genel merkezimize TOKİ Başkanlığı'ndan almış olduğumuz direktifler doğrultusunda biz üye kayıtlarını yapmaya başladık. Bu doğrultuda emeklilerimize, dul ve yetimlerimize, dar gelirlilerimize TOKİ kayıtları devam etmekte olup, bu isteğimizi Kayseri'de Valiliğimize, Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ve kaymakamlığımıza iletmek üzereyiz. Katkılarından dolayı herekse teşekkür ediyoruz. İnşallah Allah izin verirse dul ve yetimlerimiz, emeklilerimiz küçük taksitlerle bir ev sahibi olurlarsa herkes memnun olacak. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.

Emekliler Son Gelen Zamlardan Memnun

Emekliler Son Gelen Zamlardan Memnun

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim