• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Emekli Tüm Generale 30 Ay Sonra Beraat

Emekli Tüm Generale 30 Ay Sonra Beraat
Gaziantep'in Karkamış ilçesinde askeri yasak bölgede yakalanan 2 kişinin bulunduğu aracın lastiklerini ateş ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan...

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde askeri yasak bölgede yakalanan 2 kişinin bulunduğu aracın lastiklerini ateş ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan eski 5.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve 4 asker, 30 ay sonra yargılandığı davadan beraat etti.

Suriye sınırındaki Karkamış ilçesine bağlı ikinci derece askeri bölgede yakalanan 2 sivilin arabasının lastikleri haksız yere açılan ateş ile patlatıldığı gerekçesiyle 2 yıl önce Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve asker hakkında soruşturma açılmıştı.Yargılanması devam eden Tuğgeneral Güneş, dava sonrasında 2 yılı aşkın süredir devam eden duruşmada karar çıkmamasına tepki göstermişti. 13 Temmuz 2013 yılında Suriye sınırındaki Gaziantep'in Karkamış ilçesi Türk Hudut Karakolu sorumluluk sahasında devriye gezen 4 kişilik askeri timin, yasak bölgede giren 2 aracı durdurmaya yönelik ateş açıldığını kaydetmişti. Güneş, "Suriye krizin yoğun yaşandığı dönemde, 4 sene Tugay Komutanlığı yapmış bir generali yargılarsanız bundan kim zarar görür. Suçumuz olursa tabi ki yargılanırız, ancak soyut iddiaları sadece iki kaçakçının ve kaçakçı olduğu iddia edilen şahsın ifadesine dayanarak, Tugay Komutanı'nı iki sene yargılarsanız bundan hududu korumakta olan askerler ve hududu koruyan birlikler zarar görür. Bunu çok açık olarak burada görüyoruz. Bu süreçte yüzlerce askerimiz de hala daha yargılanan askerlerimiz var. Kaçakçılara müdahale ettiği için ama kaçakçılar serbest bırakılıyor, askerler yargılanıyor. Bu durum tabi ki ordumuza da bu yapıtımız vatan savunmasını hudut savunmasına da zarar verir" ifadelerini kullanmıştı.

Nizip 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Mala zarar vermek ve kişiyi hürriyetini yoksun bırakmak" suçundan 5-7 yıl hapis cezasıyla yargılanan eski 5. Zırhlı Eski Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve 4 askeri 13. ve son kez hakim karşısına çıktı. Soruşturmanın ardından haklarında dava açılan Güneş ve 4 askerin 13. duruşmasında ise beraat kararı çıktı. Kararı mutlulukla karşılayan Kahraman, "Tugay komutanı iken Gaziantep Suriye sınırında askerlerimin yakaladığı, "kaçakçıların ve yalancı tanıkların" şikayeti kullanılarak, hakkımızda kaçakçıların aracına zarar verme, kaçakçıları hürriyetinden yoksun bırakma suçlamasıyla yargılandığım davadan 30 ay sonra beraat ettik. Türk milletinin bekası için varlığımız feda olsun" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim