• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Emekli Promosyon Bekliyor

Emekli Promosyon Bekliyor
Sosyal güvenlik destek primlerinin kaldırılmasının ardından mutlu olan emekliler, şimdi de kendilerine yatırılacak 300 TL promosyonu beklemeye başladı.

Sosyal güvenlik destek primlerinin kaldırılmasının ardından mutlu olan emekliler, şimdi de kendilerine yatırılacak 300 TL promosyonu beklemeye başladı.

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal, emeklilerin promosyon beklentisi ile ilgili Başbakanın da sözü olduğunu söyleyerek, "Emekliler yıllardır maaş aldıkları bankalardan promosyon talep ediyor. Fakat bir türlü gerçekleştiremedik. Bankalar kendi karlarından bu parayı vermemek için diretiyorlar. Emekli gerçekten büyük bir kitle. Özel bankalar emekli maaşlarını kendilerine çekebilmek için zaman zaman bir, iki küçük altın karşılığı maaşları 2-3 yıllığına bloke etmeye çalışıyor. Biz buna karşı olduğumuz için promosyon talebimizi milletvekillerine her seçim atmosferinde dile getirdik. Sayın başbakanımız da kongremize geldiğinde emeklinin de promosyon hakkı olduğunu ve yıllık en az 300 TL olarak maaşlara promosyonun yansıtılacağını, bankalarla bu noktada devam eden görüşmelerde sona doğru gelindiğini söyledi" dedi.

"VEKİLLERİN OLDUĞU KADAR EMEKLİNİN DE HAKKI"

Promosyonun emeklilerin de hakkı olduğunu söyleyen Abdülkadir Ersal, "Ama maalesef biz halen beklemekteyiz. Bir yaz geçti, bir kış geçiyor ama bir türlü sonuca ulaşamıyoruz. Sayın vekillerimiz kendi maaşları ile ilgili bir günde karar alarak 8 bin 300 TL'lik promosyonu hesaplarına yatırttılar. Tabi bu onların da hakkıdır ama öncelik dar gelirli 8,5 milyon emeklinin hakkıdır. Bakanlar Kurulu'nda çıkan kararnameye bir ibare konularak "emekliler de promosyon alabilir" denilirse bizim de hem promosyon alma hem de pazarlık etme şansımız doğacaktır. Meclisteki tüm milletvekillerimizden kendilerine yaptıklarını, annelerine, babalarına, amcalarına yapmalarını beklemekteyiz. Biz aslında başta yıllık bir maaş istedik fakat bankalar vermedi, 500 TL'ye indik yine vermediler. En son sayın başbakanımız yıllık 300 TL açıkladı. Biz ona da razıyız. Sayın başbakanımız verdiği her sözü yerine getirdi. Biz bu konuda da verilen sözün en kısa sürede yerine getirilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"SGDP'NİN KALKMASI SEVİNDİRİCİ"

Çalışan emeklilerden kesilen yüzde 10 düzeyindeki sosyal güvenlik destek primlerinin kaldırılmasının da kendileri açısından sevindirici olduğunu söyleyen Ersal açıklamasında "Bizim yıllardır mücadele ettiğimiz diğer bir konu da çalışan emeklilerin cezalandırılması olarak gördüğümüz sosyal güvenlik destek primleriydi. Yüzde 15 oranında yapılan bu kesintinin yüzde 5'lik bölümü 7 Haziran seçimlerinde kaldırılmıştı. Sonradan 1 Kasım seçimlerinde kalan yüzde 10'luk bölümün de kaldırılacağı açıklandı. Fakat yılbaşından önce yetişmedi bununla ilgili düzenleme. Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili düzenleme meclisten geçti. Böylece emeklimiz şubat ayında bu kesintiden kurtulacak. Böylece emekli olmuş fakat ek bir iş yapan emeklimiz kesintisiz net maaş alabilecek. Bu çalışan emeklilerimiz açısından gerçekten sevindirici bir gelişme oldu" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim