• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Emekli polisin kaleminden şehit aileleri için adliyede Atatürk sergisi

Emekli polisin kaleminden şehit aileleri için adliyede Atatürk sergisi
İstanbul Adalet Sarayı'nın güvenlik müdürü emekli polis memurunun kara kalem Atatürk portre sergisi adliye binasında açıldı.

İstanbul Adalet Sarayı'nın güvenlik müdürü emekli polis memurunun kara kalem Atatürk portre sergisi adliye binasında açıldı. Duruşma için adliyeye gelen ressam Bedri Baykam, sergiyi anlamlı ve başarılı bulduğunu söyledi.

Adliyenin güvenlik müdürü Ali Duman'ın 3 yıllık çalışmasının sonunda hazırladığı 59 Atatürk portresinden oluşan sergi adliye içindeki fuaye alanında açıldı. Açılışa Başsavcı Hadi Salihoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan, eski başsavcılar Aykut Cengiz Engin, Turan Çolakkadı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve emniyet müdürü Mustafa Çalışkan ile hakim ve savcılar katıldı. Duruşması için adliyeye gelen ve sergiyi gören ressam Bedri Baykam da açılışta bulundu.

Sergi açılışı olduğunu görünce dikkatini çektiğini ifade eden Baykam, "Serginin yanına gittiğimde ayrıca mutlu oldum. Çünkü Atatürk portreleriyle ilgili değerli dostumuz Ali Duman beyin sergisi olduğunu gördüm. Beni son derece mutlu etti. Çünkü özellikle şu yaşadığımız içimizi sıkan, yüreğimizi her gün kanatan bu kadar zor ve ağır şartlar altında yaşadığımız şu günlerde Atatürk'ü tekrar adalet sarayında hatırlamak, tekrar vatanımızın kurucusunu bu zor günlerde özellikle bu mekanda yaşamak beni son derece mütehassıs etti, duygulandırdı. Kendisini tebrik ediyorum." dedi.

Ali Duman da Baykam'a teşekkür etti. Duman, "Resim eğitimi almadığım halde beğenmesi beni çok mutlu etti. Herkesi sergime bekliyorum. Görülecek bir sergi olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Çalışmaya nasıl başladığını anlatan Duman, "Bir Atatürk resmiyle başlamıştım. Peşi peşine gelince ve daha iyi yapmaya başlayınca bunların çoğaltılabileceğini, böyle bir sergi olabileceğini 6 yıl önce tasarlamıştım. Yine şehit polis ailelerine bağışlayacağıma o günden başladım. Belki 4. resimde karar vermiştim. Bunu gerçekleştirmiş olmaktan mutluyum. 59 resim var. Şimdiye kadar bu kadar Atatürk resmi yapıp sergileyen bilmiyorum, ilk olmaktan da mutluyum." şeklinde konuştu.

Törende de konuşan Duman, "Çok ressam Atatürk portresini yapmanın zor olduğunu söylemiştir. Ben içimden nasıl geldiyse, nasıl hissettiysem öyle yaptım. 3 yıllık bir çalışmanın ürünü. Çok emek verdim, şehit ailelerine helali hoş olsun." ifadelerini kullandı. Duman, kürsüden kendi yazdığı şiirini de okudu.

Başsavcı Salihoğlu da, "Ülkemizin gerçekten hainlerin gemi azıya aldıkları günlerde böyle bir sergiye ihtiyacı vardı." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı. Salihoğlu ve beraberindekiler sergiyi gezdi.

Emekli polisin kaleminden şehit aileleri için adliyede Atatürk sergisi

Emekli polisin kaleminden şehit aileleri için adliyede Atatürk sergisi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim