• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Emekli Orgeneral Başer: "Terör Her Ülkenin Ortak Sorunudur"

Emekli Orgeneral Başer: "Terör Her Ülkenin Ortak Sorunudur"
Emekli Orgeneral Edip Başer, "Kendini güvende hissetmeyen, onurunu emniyette hissetmeyen insanların yaşamlarında mutlu olmaları beklenemez" dedi.

Emekli Orgeneral Edip Başer, "Kendini güvende hissetmeyen, onurunu emniyette hissetmeyen insanların yaşamlarında mutlu olmaları beklenemez" dedi.

Konya Türk Ocağının bu haftaki konferanslarının konuğu emekli Orgeneral Edip Başer oldu. Konferansın açılış konuşmasını Türk Ocakları Konya Şubesi Başkanı Dr. Vedat Erden yaptı.

Edip Başer, Tehdit Unsurları ve Türkiye'nin Güvenliği konulu konferansında güvenliğin kısaca bir tanımını yaptıktan sonra şöyle konuştu: "Kendini güvende hissetmeyen onurunu emniyette hissetmeyen insanların yaşamlarında mutlu olmaları beklenemez. Toplum yaşamının bütün boyutları güvenlikle ilgilidir. İster eğitimde olsun, ister sağlıkta olsun, ister ekonomide olsun, ister sosyal hayatta olsun hepsi güvenlikle yakından ilgilidir. Dış ve iç tehlikelere karşı eğitilmemiş bir toplum her zaman tehdit ve tehlikelere maruz kalmaya mahkûmdur."

Terörün her ülkenin ortak sorunu olduğunu anlatan Başer, şunları söyledi: "Bu gün en gelişmiş ülkelerde bile terör olayları görülebilir. Önemli olan ülkelerin terörle mücadelede başa çıkabilme becerileridir. Eğer bir ülkede terörle mücadelede başa çıkabilme yeteneği mevcut ise onun etkilerinden korunabilir, çeşitli önlem alınabilir. İnsanoğlunun var olduğu günden itibaren dış tehlikeler vardır ve savunma ihtiyacı duyar ve güvenlik tedbirleri alır. Güvenlik, toplum yaşamında düzenin aksamadan yürütülmesi, kişilerin korkusuzca yaşayabilmesi durumudur."

Güvenliği Bireysel güvenlik, Ulusal güvenlik olarak ele alan Başer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bireyi ve ülkeyi zarara sürükleyebilecek her türlü gelişme tehdit oluşturur. Yunanistan'ın Ege adalarında tatbikat yapması, Rus savaş filolarının boğazlardan geçmesi, Rus askerin mermi omuzunda poz vermesi basın ve silahlı eylemler birer tehdit unsurudur. Suriye'de, hemen sınırımızın dibinde meydana gelen olaylar, uçak düşürülmesi, yapılan savaş ülkemiz ve insanlarımız için bir tehdit oluşturur ve devlet gerekli güvenlik tedbirlerini almak zorundadır. Tehlike ise yakın bir zamanda gerçekleşmesi mümkün olan her türlü gelişmelerdir. Sınırlarımızın Rus uçakları tarafından ihlal edilmesi ve hemen burnumuzun dibine atılan bombalar bizim için tehlike oluşturuyor demektir."

TERÖR ÖRGÜTLERİNİ ANLATTI

Terörün bir ülkede olduğu kadar bir de uluslar arası boyutu olduğunu anlatan Başer, "PKK, yıllarca Suriye'de ve Irak'ta eğitildi. Orta Doğunun en büyük uluslar arası uyuşturucu şebekesi PKK'nın kontrolündedir. PKK uyuşturucudan kazandığı paraları Avrupa bankalarında aklayarak, son modern silahla militanlarını donatmaktadır. Bugün PKK kullandığı silahları NATO ülkelerinden temin etmektedir. Almanya PKK'ya silah satıyor, Fransa silah satıyor."

Başer, konuşmasında bir diğer terör örgütü IŞID hakkında da bilgi verdi.

Konuşmasının ardından emekli Orgeneral Edip Başer'e plaket verildi. Edip Başer de konferans sonrası "Kanatsız Uçmak" adlı kitabını misafirlere imzalayarak hediye etti.

Emekli Orgeneral Başer: "Terör Her Ülkenin Ortak Sorunudur"

Emekli Orgeneral Başer: "Terör Her Ülkenin Ortak Sorunudur"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim