• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Emekli Öğretmenin Sanat Merakı

Emekli Öğretmenin Sanat Merakı
Çankırı'da Hititler döneminden kalma Tuz Mağarası'ndan çıkarttığı kaya tuzlarını işleyerek hediyelik eşyalara dönüştüren emekli öğretmen, el...

Çankırı'da Hititler döneminden kalma Tuz Mağarası'ndan çıkarttığı kaya tuzlarını işleyerek hediyelik eşyalara dönüştüren emekli öğretmen, el emeği ürünlerini Arap Yarımadası'na ihraç etmeye hazırlanıyor.

Türkiye'nin en önemli kaya tuzu üretim merkezlerinden olan Çankırı'da yaşayan Mustafa Çağlar, emekli olduktan sonra kentte katma değer kazandırmak amacıyla açtığı işyerinde ürettiği ürünlerle dikkat çekiyor.

Hititler döneminden kalma Tuz Mağarası'ndan çıkarttığı kaya tuzlarını işleyerek hediyelik eşyalara dönüştüren Çağlar, kısa sürede meşhur olan ürünlerine yurt dışından talepler gelmeye başladığını söyledi.

Doğal tuzun mutfaklarda kullanılmasını sağlamak amacıyla çeşitli girişimler yaptıklarını ifade eden Çağlar, Çankırı tuzunu dünyaya duyurduklarını ve tuza kalite kazandırdıklarını belirtti.

Çağlar, bazı ürünlerin hem sağlık, hem de estetik amaçlı kullanıldığını vurguladı.

TUZ İNŞAAT SEKTÖRÜNE GİRMELİ

Tuzun birçok sektörde kullanılabileceğini anlatan Çağlar, "Gönül isterdi başka sektörde de tuzun kullanılmasını sağlayalım ve yeni ürünler üretelim. Bu konuda yapacağımız işlerin başında tuzun inşaat sektöründe kullanımını sağlamak olacaktır. Bu belki uçuk bir fikir olabilir ama bu konuda çeşitli görüşmeler yapıyoruz. Tuz inşaatta iç dekorasyonda sağlık açısından kullanılması faydalı olur. Bu konuda yatırımda bulunmak isteyenler firmamdan karşılıksız yardım alabilir" ifadelerini kullandı.

ARAP YARIMADASI'NA İHRACAT

Tasarladığı ürünlerin Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra yurt dışına da ihraç edildiğini vurgulayan Çağlar, "Geçtiğimiz yıllarda yurtdışına 2 kez ihracat yaptık. Bu arada Arap Yarımadası ile ilgili bir çalışmamız var. Buraya turizm amaçlı ürünler pazarlayacağız. Şu an henüz fiyatta anlaşamadık. Ümidimiz en kısa sürede bu anlaşmanın sağlanması. Kısa süre sonra Arap Yarımadası'nda birçok yerde bizim ürünlerimizi görebileceksiniz" diye konuştu.

Çağlar, her gün yeni bir ürün tasarımı üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Emekli Öğretmenin Sanat Merakı

Emekli Öğretmenin Sanat Merakı

Emekli Öğretmenin Sanat Merakı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim