• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Emekli Astsubaylar Terörü Kınadı

Emekli Astsubaylar Terörü Kınadı
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İzmir Şubesi üyesi yaklaşık 200 kişi ellerinde Türk bayrakları ile şehit olan asker ve polisleri anarken, terörü...

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İzmir Şubesi üyesi yaklaşık 200 kişi ellerinde Türk bayrakları ile şehit olan asker ve polisleri anarken, terörü ve terörü destekleyenleri kınadı.

Bugün saat 13.00 sıralarında, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyesi yaklaşık 200 kişi, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak terörü lanetlerken şehit olan polis ve askerleri andı. Mustafa Kemal Atatürk ve şehit olan tüm asker ve polisler için ilk önce saygı duruşunda bulunulurken, daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Ellerinde Türk bayrağı ile gelen emekli astsubaylar ve eşleri, terörü lanetledi.

Grup adına konuşan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İzmir Şube Başkanı Hüseyin Akbaş, "Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü; laik, demokratik Türkiye Cumhuriyet için yıllarca vatanına hizmet etmiş, şehitler vermiş, gaziler olmuş Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde hizmet etmiş emekli astsubaylarız. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği olarak; her türlü terörü, terörizmi, teröristleri, teröre yardım ve yataklık edenleri ve yardakçılarını şiddetle ve nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Hain terör saldırıları sonucu şehit olan güvenlik güçlerimize, askerlerimize, polislerimize, kamu görevlilerine ve hayatlarını kaybeden masum sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce milletimize baş salığı, yaralı ve gazilerimize acil şifalar dileriz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası ve üniter devlet yapısını, yüce milletimizin birlik beraberlik ve huzurunu bozmaya yönelik her türlü eylem ve terörün bitirilmesi için, milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendirici tedbirleri destekleyeceğimizi bildiririz. Bayraklaşan yurt topraklarını temiz kanları ile sulayarak, ölüm korkusunu vatan sevgisi ve şehit olma arzusunun gölgesine gömen, Türk milletinin vicdanında ve gönlünde en kutsal ölümsüz varlıklar olarak yaşayan, ülkesi ve milleti ile vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna Çanakkale'de, Gelibolu'da, Dumlupınar'da, Sakarya'da, İnönü'de ve şimdi de Cudi'de, Cizre'de, Sur'da, Dağlıca'da, Ankara'da, İstanbul'da ve yurdumuzun birçok yerinde canlarını veren tüm aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz" dedi. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Emekli Astsubaylar Terörü Kınadı

Emekli Astsubaylar Terörü Kınadı

Emekli Astsubaylar Terörü Kınadı

Emekli Astsubaylar Terörü Kınadı

Emekli Astsubaylar Terörü Kınadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim