• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Emanet trompetle katıldığı uluslararası yarışmada 1. oldu

Emanet trompetle katıldığı uluslararası yarışmada 1. oldu
İtalya'nın Udine kentinde düzenlenen, Uluslararası Genç Enstrümanlar Yarışmasında "Trompet" dalında Eskişehirli Selin Nur Birankar birinci oldu.

İtalya'nın Udine kentinde düzenlenen, Uluslararası Genç Enstrümanlar Yarışmasında "Trompet" dalında Eskişehirli Selin Nur Birankar birinci oldu. Kendi trompeti arızalı olduğu için yarışmaya hocasının enstrümanıyla katılan Selin'e Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden jest geldi. Başkan Yılmaz Büyükerşen, hocasından aldığı emanet trompetle girdiği yarışlardan birincilik elde eden ve "Harika çocuk Selin" diye bilinen Selin Nur Birankar'a trompetle ödüllendirdi.

Uluslararası Genç Enstrümanlar Yarışmasına hocasının trompetiyle katılan Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı 10. sınıf öğrencisi Selin Nur Birankar büyük bir başarıya imza atarak birinci oldu. Okulunda geleceğin harika çocuğu olarak görülen Selin Nur Birankar, hocasının teşvikiyle İtalya'nın Udine kentinde düzenlenen 19. Uluslararası Genç Enstrümanlar yarışmasına "Trompet" dalında katıldı. Selin Nur Birankar, yarışmaya kendi trompeti arızalı olduğu için hocasının enstrümanıyla katıldı.Selin, hocasından aldığı emanet trompet ile çaldığı eserlerle jüriyi kendine hayran bırakarak birinci oldu. Selin Nur Biankar, emanet trompetle çıktığı jüri önünden birincilik diploması "Diploma di Merito" ödülünü kazandı.

Selin Nur Birankar'ın emanetle trompetle katıldığı yarışmadaki başarı öyküsünü öğrenen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bir jest yaptı. Belediye, Balmumu Müzesinin gelirinden elde edilen ve kız çocukları ile engelli çocukların eğitimi için ayrılan fondan, arızalı trompetin yerine yenisini aldı. Başarılı genç müzisyene, hocasının trompetinin markasıyla aynı olan enstrüman, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından taktim edildi. Genç kızı başarısından dolayı kutlayan Başkan Büyükerşen, "Selin gibi yetenekli ve değerli kızlarımıza destek olmak lazım. Selin'in gelecek yıllarda, yine uluslararası başarılara imza atacağına inanıyorum." dedi.

Selin Nur Birankar ise kendisine hediye edilen trompetle bir eser çalarak Başkan Büyükerşen'e teşekkür etti.

Emanet trompetle katıldığı uluslararası yarışmada 1. oldu

Emanet trompetle katıldığı uluslararası yarışmada 1. oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim