• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Elvan’dan Ankara saldırısına tepki

Elvan’dan Ankara saldırısına tepki
Ankara saldırısına bir tepki de Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'dan geldi.

Ankara saldırısına bir tepki de Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'dan geldi. Elvan, saldırının haince ve kalleşçe olduğunu vurguladı. Şehitlere rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) 35. Olağan Genel Kurulu'nda söz alan Elvan, Ankara saldırısının ülkeyi ve milleti hedef aldığını belirtti. Elvan, şunları ifade etti:

"Saldırıyı Suriye'de PKK bağlantılı terör örgütü PYD'li bir teröristin yaptığı tüm yaptığı ortaya konmuştur. Bu hainleri, alçakları ve canileri lanetliyorum. Zalim rejim ile kol kola giren, yüz binlerce masumu öldüren, milyonları memleketinden edenlerin yanında duranlar utanmalılar. Şunu da vurgulamalıyım, bizim için terör örgütünün iyisi veya kötüsü yoktur. Terör örgü terör örgütüdür. PKK da, PYD de, YPG de, El Nusra da, DAEŞ de terör örgütüdür. Bunların her biri aynıdır. Terör örgütleri ile mücadelemiz devam edecektir."

Yeni anayasa konusuna da temas eden Elvan, "Bizim için darbe anayasasından kurtulmak esas. Malum bunun için TBMM'de komisyon hayat buldu. Bu komisyon CHP'nin tavrından ötürü kesintiye uğradı. Biz CHP'yi yeniden masaya davet ediyoruz. Hiçbir grubun ülkeyi sivil anayasadan alıkoyma hakkı yok. Herkes elini taşın altına koymalı. biz er ya da geç milletimize yeni anayasayı armağan edeceğiz. " dedi.

Ardından yatırımlara değinen Başbakan Yardımcısı, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin stratejik önemi ve kültürel yönü yatırımcılar tarafından tercih edilmesinde rol oynuyor. Ekonomide elde edilen başarı yatırımcılara güvenli ortam sunuyor. 2002 sonrası uluslararası yatırımlar 160 milyar dolara geldi, bu rakam 2002'ye dek 15 milyar dolar idi. Ülkemizde 2002'de 5 bin 600 uluslararası sermayeli şirket vardı, şu an bu rakam 46 bini aştı. 2014'te 12,5 milyar dolar olan uluslararası yatırım sermaye tutarı 2015'te yüzde 33 artarak 16,6 milyar dolara geldi. Böyle güvenli bir yatırım ortamı büyük kararlılıkla yürüttüğümüz yapısal reformlar ile, yatırım ortamının iyileştirilmesi gayeleri ile olmuştur. "

Lütfi Elvan, 2016 Eylem Planı ile ilgili olarak da şu açıklamalarda bulundu:

"Eylem Planı'nı bildirdik. Bu, 1 seneyi içeren bir plan idi. Planın tamamını hayata geçireceğiz.

Her sene yeni bir eylem planı ile karşınızda olacağız. Onları hayata geçireceğiz. Yatırımcılardan ricam 1 sene sonra ortaya koyacağımız planda yer almasını dilediğiniz reformları bizimle paylaşmanız. Öneri ve taleplerinizi ele alacağız. 3 ayda, 6 ayda ve 1 senede yapacağımız reformlar yer alacak planlarımızda. Daha evvel hayata geçirilemeyen reformlar uygulanacaktır. 3 ay içinde 20 reformdan 10 adedi, 44 vaatten 33 adedi tamamlandı. Bu sayede reformların yüzde 50'si, vaatlerde yüzde 75'i hayata geçti. Söz verdiğimiz diğer 3 aylık reformları da yapacağız. ".

Elvan’dan Ankara saldırısına tepki

Elvan’dan Ankara saldırısına tepki

Elvan’dan Ankara saldırısına tepki

Elvan’dan Ankara saldırısına tepki

Elvan’dan Ankara saldırısına tepki

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim