• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Elvan: “Turizm Merkezlerinin İmar Planı İçin Belediyelere Süre Tanındı”

Elvan: “Turizm Merkezlerinin İmar Planı İçin Belediyelere Süre Tanındı”
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'deki turizm bölgelerinin imar planı çalışmaları için belediyelere süre tanındığını, bu sürede çalışmalar...

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'deki turizm bölgelerinin imar planı çalışmaları için belediyelere süre tanındığını, bu sürede çalışmalar tamamlanmazsa Mersin Valiliği'nin imar planını tamamlayacağını söyledi. Çukurova Havalimanı'nda uygulama projesinin tamamlandığını da belirten Elvan, iki hafta içinde ihale yapılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Yatırım ve Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak başkanlığındaki heyeti Başbakanlık binasında kabul etti. Görüşmeye, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, Yılmaz Tezcan, Hüseyin Çamak ile Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Başkanı Hanife Körünoğlu ve platform üyeleri katıldı.

Kabulde konuşan Vali Çakacak, MEP'in kentte ekonomik faaliyet gösteren 30 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşan bir platform olduğunu, bu ve benzeri birlikteliklerin Mersin için çok büyük önem taşıdığını vurguladı. Platformun çok önemli etkinliklere imza attığını dile getiren Çakacak, bu etkinliklerde Mersin'in tüm dinamiklerinin bir araya geldiğini, kentin tüm sorunlarının masaya yatırıldığını kaydetti. Çakacak, "Mersin Ekonomi Platformu'nun bu çalışmalarını son derece önemsiyor, Mersin'e çok büyük katkılar sunacağına inanıyorum. Nisan ayında gerçekleştirmeyi düşündüğümüz Mersin Ekonomi Zirvesi de aynı şekilde ilin tüm dinamiklerini bir araya getirecektir" dedi.

Milletvekillerinin de konuştuğu kabulde söz alan MEP Başkanı Hanife Körünoğlu da platformun kişisel egolar olmadan bir bütün olmayı, ekonominin gelişmesine gönüllü katkıda bulunarak birlik ve beraberliği hedeflediğini ifade etti. Elvan'dan, 3 ayda bir gerçekleştirilecek olan toplantıların sürekliliğinin sağlanmasını da isteyen Körünoğlu, MEP'in öneri ve taleplerini de iletti.

"İMAR PLANLARINI VALİLİK TAMAMLAYAMAZSA VALİLİK TAMAMLAYACAK"

Başbakan Yardımcısı Elvan ise Mersin'in altyapı yönünden bir takım eksiklileri bulunduğunu, ancak bu eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması yolunda çalışmalar başlattıklarını kaydetti. Proje aşaması tamamlanmış işlerin yapımına hemen başlandığını dile getiren Elvan, projesi hazır olmayanların ise proje yapımlarının hızlandırılarak ihale aşamasına getirildiğini belirtti.

Mersin'deki 8 turizm merkezi ile ilgili gelinen son aşama hakkında da bilgi veren Elvan, "Mersin'de ilan edilen turizm merkezlerinin altyapı çalışmaları önemli ölçüde tamamlandı. Ancak, bu merkezlerle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ve ilgili ilçe belediyeleri tarafından yapılması gereken imar planı çalışmaları henüz tamamlanmadı. Bu çalışmaların tamamlanması için belediyelere belirli bir süre tanındı. Bu süre içerisinde belediyelerin ilgili imar planı çalışmalarını tamamlayamaması halinde, imar planı yapım çalışmaları Mersin Valiliği tarafından tamamlanacak. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu bölgelerin yatırımcılara tahsisi yapılabilecek ve böylelikle firmalar yatırımlarını gerçekleştirebilecekler" diye konuştu.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi bağlantı yolunun yapımına başlamak için proje aşamasının tamamlanmasını beklediklerini ifade eden Elvan, Mersin-Adana D 400 Karayolu'nda liman, hal kavşağı ve Kazanlı arasındaki 8 şeritli yolun yapımına da en kısa sürede başlanacağını belirtti.

"HAVALİMANINDA UYGULAMA PROJESİ TAMAMLANDI"

Çukurova Bölgesel Havalimanı konusuna da değinen Elvan, yatırımcı firmanın 50 milyon Euro'luk harcama gerçekleştirerek altyapıya yönelik önemli bir çalışma yapmasına rağmen, firmanın iflas etmesi nedeniyle işin yarım kaldığını hatırlattı. Havalimanının, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılmasının kararlaştırıldığını kaydeden Elvan, uygulama projesinin tamamlandığını ve iki hafta gibi bir süre içerisinde ihalesinin yapılmasının hedeflendiğini söyledi. Elvan, havalimanı ile Mersin arasındaki bağlantı yolunun kamulaştırma çalışmalarına başlandığını da dile getirdi.

Mersin-Antalya Sahil Yolu'nun bir an önce bitirilmesini hedeflediklerine vurgu yapan Elvan, "Ancak takdir edersiniz ki, çalışmalar çok zor bir güzergahta yapılıyor. Tamamlanan 4 tünelden 3'ü şu an trafiğe açıldı. Çalışmalar hızla devam ediyor. Aydıncık Şehir Geçişi ve Aydıncık-Anamur arasındaki yol yapım çalışmaları ile ilgili ihale süreci tamamlandı" ifadelerini kullandı.

Mevcut organize sanayi bölgesinin çevresinde yapımı süren genişletme çalışmalarında bir sıkıntı yaşanmadığını aktaran Elvan, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapımı için de gerekli başvurunun yapıldığı bilgisini verdi.

Terör nedeniyle operasyon yapılan il ve ilçelerden Mersin'e gelen vatandaşlara yaklaşık 1 milyon lira yardım yapıldığını ifade eden Elvan, yardımlara devam edileceğini kaydetti.

Mersin Limanı'nın Akdeniz havzasının en önemli transit merkezlerinden biri olduğunun altını çizen Elvan "Karadeniz'de Filyos, Ege'de Çandarlı, Akdeniz'de de Mersin Limanı olmak üzere 3 büyük denizde 3 büyük limanı hayata geçirmek en büyük hedefimizdir" şeklinde konuştu.

Elvan: “Turizm Merkezlerinin İmar Planı İçin Belediyelere Süre Tanındı”

Elvan: “Turizm Merkezlerinin İmar Planı İçin Belediyelere Süre Tanındı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim