• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Elvan: Erdem'i iddialarını ispat etmeye davet ediyoruz

Elvan: Erdem'i iddialarını ispat etmeye davet ediyoruz
Başbakan Yardımcısı Elvan, CHP İstanbul Milletvekili Erdem'in sarin gazı iddialarına ilişkin "Kendisini ispat etmeye davet ediyoruz. İspat etmiyorsa o insan şerefli bir insan değildir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rus televizyonu RT'ye verdiği röportajdaki "sarin gazı" iddiaları ile ilgili, "Kendisini ispat etmeye davet ediyoruz. İspat etmiyorsa o insan şerefli bir insan değildir, haysiyetli bir insan değildir, namuslu bir insan değildir" dedi.

Elvan, TGRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin geldiği noktaya ilişkin bir soru üzerine Lütfi Elvan, Türkiye'nin hiçbir zaman Rus vatandaşlarını karşısına alma gibi bir yaklaşım içinde bulunmadığını vurguladı. 

Bundan sonraki süreçte olayı tırmandırmak istemediklerini dile getiren Elvan, "Biz hep şunu ifade ettik; Türkiye'de yaşayan Ruslar var. Biz onlara hep kucak açtık, açmaya da devam edeceğiz. Benzer yaklaşımları da Rusya'dan da bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

CHP'li Erdem'in "sarin gazı" iddiaları

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rus televizyonu RT'ye verdiği röportajdaki "sarin gazı" iddialarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Lütfi Elvan, şunları kaydetti:

"Kredibilitesi son derece düşük olan böyle bir kanala çıkıp ve bu kanalda da aslı astarı olmayan, son derece çirkin ifadelerde bulunmuştur. Kendisini ispat etmeye davet ediyoruz. İspat etmiyorsa o insan şerefli bir insan değildir, haysiyetli bir insan değildir, namuslu bir insan değildir. Türkiye Cumhuriyeti devletine böyle bir ifade kullanamaz."

Erdem'in sözlerine sessiz kaldığı için CHP yönetimini de eleştiren Elvan, bunu da çok manidar bulduğunun altını çizdi.

Fed'in faiz kararı

Amerikan Merkez Bankasının (Fed) faiz oranlarını 0,25 puan artırmasını da değerlendiren Başbakan Yardımcısı Elvan, piyasanın bu gelişmeyi zaten satın aldığını dile getirdi. 

Ekonomi ile ilgili faiz artışına yönelik daha önce genel bir değerlendirme yaptıklarını kaydeden Elvan, "Özellikle Merkez Bankası başkanımızı dinledik. Diğer taraftan ekonomiye yönelik genel bir değerlendirme yapıldı. Mali disiplinin devam etmesi konusunda kararlılığımız bu toplantıda vurgulandı" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim