• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Elmalı Devlet Hastanesi’nde Fako Yöntemi İle Dikişsiz Katarakt Ameliyatı

Elmalı Devlet Hastanesi’nde Fako Yöntemi İle Dikişsiz Katarakt Ameliyatı
Elmalı Devlet Hastanesi'nde 24 yıl önce dikişli katarakt ameliyatının ardından, dikişsiz katarakt ameliyatı olarak ta bilinen fakoemülsifikasyon ve göz...

Elmalı Devlet Hastanesi'nde 24 yıl önce dikişli katarakt ameliyatının ardından, dikişsiz katarakt ameliyatı olarak ta bilinen fakoemülsifikasyon ve göz içi lens implantasyonu operasyonu ilk kez başarı ile uygulanmaya başladı.

Operasyon hakkında bilgi veren Op. Dr. Mehmet Erkan Doğan, göz sağlığını tehdit eden hastalıklardan birinin katarakt olduğunu söyledi. Kataraktı, göz bebeğinin arkasında bulunan ve görmeyi sağlayan doğal göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşması olarak tanımlayan Op.Dr. Doğan, "Katarakt hakkındaki en çarpıcı gerçek, görme yeteneğinin giderek kaybedildiği ve tedavinin geciktirilmemesi gerektiğidir. Halk arasında göze perde inmesi olarak ta bilinen katarakt, normalde saydam olan göz merceğinin özellikle yaşlılığa bağlı olarak opaklaşması ve saydamlığını kaybetmesine bağlı oluşur. Kataraktın belirtileri arasında, görmede yavaş yavaş azalma, ışığa hassasiyet (göz kamaşması)çift görme, okuma zorluğu, gece görüşünde bozulma, renklerde soluklaşma veya sararma, gözlük numaralarının sık değişmesi yer alır" dedi.

"HASTALAR ELMALI'DA TEDAVİ EDİLECEK"

Elmalı'da yaşlı nüfusun yüksek olması nedeniyle kataraktla karşılaşma oranının da yüksek olduğunu aktaran Op.Dr. Doğan, "Ayda yaklaşık 30 hasta katarakt ameliyatı için merkez hastanelere gitmek zorunda kalıyordu bu da hem merkezdeki hasta yoğunluğunu arttırıyor, hem de hastalarımıza artı bir maliyet oluyordu. Artık hastanemizde hizmette olan ve uzman hekimimiz kontrolünde yapılan ameliyatlar sayesinde merkeze gitmeden yaşadıkları yerde ve daha kısa sürede sağlıklarına kavuşacaklar. Komşu ilçelerimiz olan Kumluca, Finike, Demre, Kaş gibi batı ilçelerimiz arasında ilk defa Elmalı Devlet Hastane'sinde yapılan bu yöntem sayesinde hastalarımız artık Elmalı'da tedavilerini olabilecek" diye konuştu.

"DİKİŞSİZ AMELİYAT"

Fakoemülsifikasyon (Fako) tekniği ile göz içine 2.2 milimetrelik kesiden girildiğini belirten Op.Dr. Doğan, "Kesi küçük olduğundan dikişe gerek duyulmaz. Fako ile katarakt ameliyatları kısa sürede yapılıyor, dikiş atılmıyor, daha hızlı iyileşiyor ve görme daha net oluyor. Teknolojinin insan yaranına sunduğu geniş imkanlar sayesinde katarakt hastalığının tedavisinde gelinen bu başarılı nokta yüz güldürücüdür. Özellikle Fako tekniği olarak isimlendirilen, halk arasında ise lazerli ya da dikişsiz ameliyat olarak bilinen en son yöntem sayesinde artık katarakt ameliyatları Elmalı Devlet Hastanemizde başarılı bir şekilde uygulanmaya başladı ve artık korkulan bir ameliyat olmaktan çıktı. FAKO tekniği ile ameliyat yaklaşık 30-45 dakika sürmekte, hasta 1-2 saat içerisinde taburcu edilmektedir. Ertesi gün kontrollerine gelen hastalarda bu teknik sayesinde hızlı bir şekilde iyileşme görülüyor" diye konuştu.

Elmalı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Akdağ ise Fako yöntemi ile katarakt ameliyatının Kamu Hastaneleri Birliği'nin büyük destekleri sonucu yapılmaya başlandığını kaydetti.

Elmalı Devlet Hastanesi’nde Fako Yöntemi İle Dikişsiz Katarakt Ameliyatı

Elmalı Devlet Hastanesi’nde Fako Yöntemi İle Dikişsiz Katarakt Ameliyatı

Elmalı Devlet Hastanesi’nde Fako Yöntemi İle Dikişsiz Katarakt Ameliyatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim