• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

“Ellerinizi, Ayaklarınızı Öperim…”

“Ellerinizi, Ayaklarınızı Öperim…”
Eskişehirli ortaokul öğrencileri, Doğu ve Güneydoğu'da devletin bekası için mücadele eden asker ve polislere mektup yazdı.

Eskişehirli ortaokul öğrencileri, Doğu ve Güneydoğu'da devletin bekası için mücadele eden asker ve polislere mektup yazdı. 12 yaşındaki bir öğrencinin mektubuna, "Ellerini, ayaklarını öperim…" yazması yürekleri burktu.

Çamlıca Ticaret Odası İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan askerlere destek olabilmek için yanlarına gitmek istediklerini okul müdürlerine söylediler. Okul müdürünün bunun mümkün olmadığını anlatması üzerine mektup yazma kararı aldılar. Kağıt ve kalemlerini ellerine alan öğrenciler, duygu dolu mektuplar yazdı. Eskişehir'in meşhur Met helvasını da zarflara koyan öğrenciler, öğretmenleriyle PTT Çamlıca Şubesi'ne giderek kaleme aldıkları mektupları Doğu ve Güneydoğu'daki karakollara gönderdi.

"BÜTÜN MEHMETÇİKLERİMİZİN ELLERİNİ, ALINLARINI, AYAKLARINI ÖPERİM"

6'ncı sınıf öğrencisi Beyza Bur Koçer'in yazdığı mektup yürekleri dağladı. Koçer'in, "Bütün Mehmetçiklerimizin ellerini, alınlarını, ayaklarını öperim" ifadelerine yer verdiği mektubu ise şöyle:

"Türk al bayrağına sarılan, şehit olan Mehmetçiklerimizin anaları, babaları, yarları, çocukları, ümmeti Muhammed'i hep bir ağızdan "vatan" der. Türk ordusunun şehadet şerbetini içip de şehitlerimizin damarından akan kanı, canı bile vatandır. Bu güzel vatanı bizlere emanet eden Türkiye'de ve bütün dünyadaki bütün şehitlerimize rahmet ederim. Vatan olmasa Mehmetçik olmaz, Mehmetçik olmasa vatan olmaz. Bütün Mehmetçiklerimizin ellerini, alınlarını, ayaklarını öperim."

"DUALARIMIZLA VE KALBİMİZLE ASLINDA BİZ ORADAYIZ"

Mektup yazma fikrinin nasıl çıktığını anlatan 6'ncı sınıf öğrencisi Neslihan Şeremet ise, "Şuanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, bütün Türkiye'de seferberlik veriliyor. Biz de, arkadaşlarımızla ne yapabilirizi düşündük. Hep dua ediyoruz, ama biraz daha moral vermek istedik ve mektup yazmaya karar verdik. Tek yüreğiz. Emniyet güçleri orada yalnız terörle mücadele etmiyor. Bedenen burada olsak da, dualarımızla ve kalbimizle aslında biz oradayız. Onların arkasındayız" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZ, MORAL VERMEK, MANEVİ DESTEK OLMAK AMACIYLA BÖYLE BİR PROJE ORTAYA ÇIKARTTI"

Çamlıca Ticaret Odası İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatih Güngör, projeyi nasıl hayata geçirdiklerini anlattı. Güngör, "Öğrenciler bize gelip, "şuan milli birlik ve beraberliğimiz için ülkemizin Doğu ve Güneydoğusu'nda mücadele veriliyor. Biz de bir şeyler yapmak isteriz. Gidelim oralarda güvenli güçlerine destek olalım" dediler. Ben de onlara, "çocuklar, bu sizin işiniz değil, emniyet güçlerinin işi. Siz, onlar için anca dua edebilirsiniz" dediğimde ise öğrenciler "o zaman birer mektup yazalım, mektuba Eskişehir'i temsilen de birer helva koyalım" dediler. Öğrencilerimiz, bu mücadelede sadece askerin, sadece polisin omzunda olmadığını, bu mücadelenin topyekûn, hattı müdafaa değil, sathı müdafaa olduğunu vurgulamak amacıyla ve onlara moral vermek, en azından manevi destek olduklarını hissettirmek amacıyla böyle bir proje ortaya çıkarttı" ifadelerini kullandı.

“Ellerinizi, Ayaklarınızı Öperim…”

“Ellerinizi, Ayaklarınızı Öperim…”

“Ellerinizi, Ayaklarınızı Öperim…”

“Ellerinizi, Ayaklarınızı Öperim…”

“Ellerinizi, Ayaklarınızı Öperim…”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim