• BIST 9731.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Ellerinin Hamuruyla Cami İnşaatına Destek Oluyorlar

Ellerinin Hamuruyla Cami İnşaatına Destek Oluyorlar
Eskişehir'in 75. Yıl mahallesinde 12 yıldır tamamlanamayan cami için her cuma günü bir araya gelen kadınlar, yaptıkları gözlemeleri satıp inşaatın...

Eskişehir'in 75. Yıl mahallesinde 12 yıldır tamamlanamayan cami için her cuma günü bir araya gelen kadınlar, yaptıkları gözlemeleri satıp inşaatın tamamlanması için destek olmaya çalışıyor.

Mahalleli kadınlar, 12 yıl önce temeli atılan ancak inşaatı bir türlü bitmeyen cami için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Kadınlar, her cuma günü açıp sattıkları gözlemelerin yanı sıra, kurdukları kermeste küçük eşyalar, giyecekler ve yiyecekler de satarak kazanılan parayla inşaata destek olmaya çalışıyor. Yaklaşık 3 yıldır sürdürdükleri bu uygulama ile kadınlar, cami inşaatını tamamlayarak, ibadet edecek bir yer oluşturmaya çalışıyor. Küçük de olsa inşaata katkıda bulunmak için ellerinden geleni yapmaya çalışan kadınlar, caminin açılacağı günü hasretle bekliyor. Kadınlar, bu sene açılan Kur'an kursunda da öğrencilerin sıkıntılar çektiğini söylüyor. Yaklaşık 10 bin nüfuslu mahalle halkının, kooperatif yoluyla buraya taşındığı için maddi anlamda pek destek olamadıklarını söyleyen kadınlar ayrıca, yetkililerden destek bekliyor.

Camiye katkı için başlatılan kermesin Başkanı Ayşe Güldüren, 12 yıldır inşaatın devam ettiğini belirterek "12 yıldır bitmeyen bir cami inşaatımız var. Şuan kadınların namaz kılacağı yer ibadet açısından uygun değil, yerlerde bazen fareler geziniyor. Erkeklerle hep aynı tuvaleti kullanıyoruz, bunlar bizim için hep sıkıntılı durumlar" dedi.

"OKYANUSTA DAMLA MİSALİ MÜCADELE EDİYORUZ"

Yaptıkları uğraşın cami inşaatına yetmediğini aktaran Güldüren, mahalle halkı olarak artık inşaatın bitmesini istediklerini belirterek şunları söyledi:

"Cami inşaatı bitmediği için biz de analarımız ve bacılarımızla burada cami inşaatına yardım etmeye çalışıyoruz. Bizimki okyanusta bir damla misali ama en azından mücadele etmeye devam ediyoruz. Hayırsever vatandaşlar ve devletimizden bu camiye yardım bekliyoruz. Kermesimiz üç yıldır devam ediyor. Bu süre zarfında bayağı bir şeyler yaptık ama tabi ki yeterli gelmiyor. Cami 12 senedir inşaat halinde olduğu için, mahalle halkı olarak artık inşaatın bitmesini istiyoruz. Önümüz ramazan, namaz kılacak ve tuvalet ihtiyacımızı giderecek yerimiz yok."

Yardım için başlatılan kermesin başkanı Ayşe Güldüren, 20 yıllık yerleşim yerinde inşaatın tamamlanamamasının üzücü olduğunu ve yetkililerden de yardım istediklerini aktararak sözlerine şöyle devam etti:

"Biz her cuma günü burada bu şekilde gözleme yaparak, toplanan paralarla cami inşaatına katkıda bulunuyoruz. Mahalle halkımız da yardımcı oluyor ama herkes kooperatiften buraya geldiği için kendine göre bir borcu var. Cami inşaatı çok büyük başladığı için tamamlanması zor oluyor. O yüzden biz destek olmaya çalışıyoruz, dışarıdan da destek bekliyoruz."

"KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİ, KIŞIN ZOR ZAMANLAR YAŞADI"

Bu yıl Kur'an kursu açıldığını ve öğrencilerin burada da sıkıntılar çektiğini ifade eden Güldüren, "Bu sene birde Kur'an kursumuz açıldı. Kurs içerisinde öğrencilerimize rutubet içerisinde Kur'an öğretmek için çaba gösterdiler. Kışın çok sıkıntılı günler geçirdiler. Bir kış boyunca öğrenciler dumandan etkilendi ve zehirlendi bayağı bir zor günler yaşandı" ifadelerini kullandı.

75. Yıl mahallesindeki Merkez Camisinin Kur'an Kursu öğreticisi Saliha Evren ise, kurs ve öğrenciler olarak böyle bir kermes etkinliğine başladıklarını aktardı.

"MAHALLE HALKININ CAMİ VE KUR'AN KURSUNA İHTİYACI VAR"

Kermeste, hemen hemen her türlü satış ürünlerinin olduğunu anlatan Evren, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yiyecek ve giyecek ürünleri satarak, destek olmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 10 yıldır pek fazla çalışma yok. 2-3 seneden beri burada hanımların gözlemeye yapmaya başlamasından itibaren aktiflik başladı. İnşallah biran önce cami ve Kur'an kursu hizmete girer. Buranın halkı yaklaşık 10 bin nüfusa sahip. İhtiyacı olan bir halk. O yüzden halka ulaşmak böyle bir hizmet başlatmış bulunuyoruz, destekleri de bekliyoruz."

Ellerinin Hamuruyla Cami İnşaatına Destek Oluyorlar

Ellerinin Hamuruyla Cami İnşaatına Destek Oluyorlar

Ellerinin Hamuruyla Cami İnşaatına Destek Oluyorlar

Ellerinin Hamuruyla Cami İnşaatına Destek Oluyorlar

Ellerinin Hamuruyla Cami İnşaatına Destek Oluyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim