• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Ellerine verilen metni okumuşlar

Ellerine verilen metni okumuşlar
Davutoğlu, HDP’li iki bakanın medeni bir şekilde istifalarını sunduğunu belirterek, “HDP Genel Merkezi’nde ise kimlik değiştirmişçesine bir üslupla Cumhurbaşkanımıza, bana ve hükümete hakaret içeren bir açıklama yapmalarını kendilerine yakıştıramadım” ded

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçici Bakanlar Kurulu’nda yer alan HDP’li Müslüm Doğan ile Ali Haydar Konca’nın bakanlıktan istifalarıyla ilgili olarak, “Daha sonra yaptıkları açıklama, açık ifade ediyorum; her ikisine de saygı duymakla birlikte kendilerinin yazdığı bir metin olmadığı aşikâr” dedi.
Davutoğlu, Konya’daki konutundan ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, HDP’li bakanların istifasını nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, “Bu ayrılma kararı Bakanlar Kurulu’nda bize açıklanırken son derece medeni, karşılıklı saygı içinde, onlar ayrılma gerekçelerini kendilerince izah etmeye çalıştılar. Özellikle Cizre’deki olayları bahane göstererek... Kendilerine hiçbir bakan arkadaşım müdahil olmadı. Çünkü onların muhatabı diğer bakanlarımız değil, muhatapları benim” ifadelerini kullandı. Davutoğlu, şöyle devam etti:
‘İçeride başka, dışarıda başka’
HDP’li bakanlara hizmetleri için teşekkür ettiğini belirten Davutoğlu “Onlar da bize teşekkür ettiler. Son derece medeni bir şekilde ve müsteşarımızdan rica ettim, kapıya kadar da uğurlattım” dedi. Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama sonra yaptıkları açıklama, her ikisine de saygı duymakla birlikte kendilerinin yazdığı bir metin olmadığı aşikar. Ellerine verilen bir metni okumak milletvekillerine, hele hele bakanlık yapmış şahsiyetlere yakışmaz. Çünkü içerideki üslup, terminoloji ve söylem dışarıdakiyle taban tabana zıt. İçeride gayet nazik şekilde davranan arkadaşlarımızın birden HDP Genel Merkezi’nde kimlik değiştirmişçesine bir üslupla, bir tavırla Cumhurbaşkanımıza, bana, hükümetimize açık hakaret içeren bir açıklama yapmalarını kendilerine yakıştıramadım. Kendilerine yakıştıramadığım için de açık ve net söylüyorum. Ellerine verilen bir metni okumuşlardır.
‘Nerede yazıldığı malum’
Sayın Bakanlardan şunu beklerdim; o metni ellerine verenlere dönüp ‘Biz, kendi açıklamamızı yapacak kadar kendimize güveniriz, kendi açıklamamızı yaparız. Kimsenin metnine ihtiyacımız yok’ deyip, bu metni iade etmeleri lazımdı. O metnin nerede, ne zaman yazıldığı da herhalde herkesçe malumdur.”
AB Bakanlığına atanan Beril Dedeoğlu hakkında bir değerlendirme yapan Davutoğlu, Dedeoğlu’nun konunun uzmanı olduğunu belirterek, “Hangi partiye oy verdiğini bilmiyorum, bilmek de istemem. O işin uzmanı olması beni ilgilendirir” diye konuştu. Davutoğlu, Kalkınma Bakanlığı’na getirilen Cüneyd Düzyol’un da yıllarca bu bakanlıkta müsteşarlık yaptığını söyledi.
Cizre’de ilçe seçim kurulunun seçimlerde 3 mahallede sandık kurulmaması yönündeki kararının anımsatılması ve seçim güvenliğine ilişkin alınan tedbirlerin sorulması üzerine Davutoğlu, “YSK’nın aldığı kararlar tartışılacak kararlar değildir” karşılığını verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim