• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Elitaş, Kayseri Şeker’in Boğazlıyan Fabrikası çalışanları bir araya geldi

Elitaş, Kayseri Şeker’in Boğazlıyan Fabrikası çalışanları bir araya geldi
Kayseri Şeker'in Boğazlıyan Fabrikasında çalışanlar öğle yemeğinde AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer...

Kayseri Şeker'in Boğazlıyan Fabrikasında çalışanlar öğle yemeğinde AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ile bir araya geldi.

Yemek öncesinde Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şeker sektörünün içinde bulunduğu sorunları, Şeker Kuruluna uzun süredir atama yapılamadığını ve dolayısı ile şeker sektöründe pancar kotası gibi sorunların Bakanlık ve Mecliste gündeme getirilerek çözülmesi için dilek ve temennilerini iletti.

Başkan Akay konuşmasında, "Pancar tarımı, pancar ürünü orta Anadolu için çok önemli. Kayseri Şekerin faaliyet yürüttüğü alan için çok önemli. Başka bölgelerde çiftçilerin alternatif ürünleri vardır ama bu bölgede para kazanacakları alternatif ürün maalesef yok. Bu konuya yakın ilgi ve alaka göstermeniz bizleri de mutlu edecektir.

Çalışanımızı , çiftçimizi mutlu edecek çözümler üretme konusunda yardım etmenizi talep ediyorum. Buraya kadar zahmet ettiniz. Buraya kadar zahmet etmeniz bizim hem çiftçimize , hem kuruluşlarımıza hem de çalışanlarımıza verdiğiniz bir değerin ifadesi onun için hassaten çok teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Türkiye'de Şeker Sektörünün sorunları ile yıllardan beri uğraştığını belirterek, "Sorunları yakından takip ediyoruz. 2006-2007 yıllarında biz 2 şeker fabrikasının toplam kapasitesinin, Türk Şeker'in imkanlarından yararlanarak,70 bin ton şeker üretimine eş değer pancar verdik. Yani yıllık 500 bin tona yakınpancar kotasını artırdık. Ama o dönemdeki idare üretimi gerçekleştiremediğinden dolayı 70 bin tonu hem Boğazlıyan hem Kayseri Şeker Fabrikasının kotası başka şeker fabrikasının kotasına gitti.Almak için çok gayret ettik. Şimdiki Cumhurbaşkanımız, haksızlık olduğunu ifade edip, bu iki bölgenin, pancar kotasını artırın dedi. Artırdık ama maalesef başka şeylerle uğraşan yönetim Bizim aldığımız pancar kotasını ertesi sene başka şeker fabrikalarına devretmek mecburiyetinde kaldı.

2010 yılına geldiğimizde bankalardan kredi dilenen başka bir fabrikanın yüzde 7 ile aldığı kredi faiz oranlarını , burası yüzde 17 - 18 ile kullanmak mecburiyetinde kaldı. Neden böyle farklı şekilde verdiniz, Bu fabrikayı bu şekilde bitirirsiniz diye söylediğimizde Kayseri'deki 4.500.000 metrekare araziye göz diken bir sermaye sınıfı vardı. Kayseri'de biliyorsunuz şehrin göbeğinde 4.500.000 metrekarelik bir arazi var. Herhâlde şimdi o arazinin değeri metrekaresi bin TL'den aşağı etmez. Kayserinin en güzel yeri. Ortağı olduğu bir araziye el koyabilmek için zor durumda kalmış olan fabrikaya kredi vermek için yarışıyorlardı. Niye böyle yapıyorsunuz ya batarsınız ya da batırırsınız orayı dediğimizde o arazi yeter diyorlardı.

Neyse o günlerden bu günlere geldi.Bu şartlarda baktığımızda Kayseri Şeker Fabrikası artık yatırım yapabilir güvenli bir kurum ve şirket haline geldi.

Bunda en büyük başarı sizlerin. En büyük emek sizlerin,birlikte namuslu çalıştığınız sürece ,dürüstlüğü elden bırakmadığınız sürece ileriye gidebilmek için , kazanmamak için hiçbir sebep yok" ifadelerini kullandı.

Kayseri Şeker'in Boğazlıyan Fabrikasına gelişte çiçeklerle karşılanan Elitaş'a Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı tarafından çalışanlar adına ve 15 Temmuz darbe girişimi esnasındaki dik duruşundan dolayı özel işlemeli Türk bayrağı takdim edildi.

Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Ak Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz, İlçe Başkanı Hamza Kaya ve beraberindeki heyetin Boğazlıyan Şeker Fabrikası çalışanları ile öğle yemeğinde bir araya gelmesi esnasında; Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyelerinden; İlhan Argun, Harun Halıcı, Denetim Kurulu Üyelerinden Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hurşit Dede, Turan Kaya, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Tayfun Öner, genel müdür yardımcıları da hazır bulundular.

Elitaş, Kayseri Şeker’in Boğazlıyan Fabrikası çalışanları bir araya geldi

Elitaş, Kayseri Şeker’in Boğazlıyan Fabrikası çalışanları bir araya geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim