• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Elinden düşürdüğü su şişesi yatalak olmaktan kurtardı

Elinden düşürdüğü su şişesi yatalak olmaktan kurtardı
Mersin'in Tarsus ilçesinde, birkaç kez su şişesini elinden düşürünce şüphelenip hastaneye giden kadının şah damarından 10 gramlık pıhtı çıktı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde, birkaç kez su şişesini elinden düşürünce şüphelenip hastaneye giden kadının şah damarından 10 gramlık pıhtı çıktı. Doktorlar, gelmeseydi yatalak kalabileceğini söyledi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde Songül Kent (44), duyarlı davranması sayesinde felç geçirmekten kurtuldu. Evde birkaç kez su şişesini tutamayıp elinden düşüren Songül Kent'in hastanede yapılan tetkiklerinde, şah damarında büyük bir pıhtı ve yüzde 99 tıkanma olduğu belirlendi. Beyne 17 dakika kan gitmeden yapılan ameliyatla, şah damardan toplam 10 gram ağırlığında ve 6 cm boyunda 2 pıhtı alındı. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kerem Yay, "Hasta duyarlı davranmasaydı, felç geçirip yatalak kalırdı." dedi.

Ev hanımı olan 2 çocuk annesi Songül Kent, evde su şişesini tutamayıp yere düşürünce sağlığında bir sorun olduğunu düşündü. Sol kol ve ayağında da hafif bir uyuşukluk hisseden Kent, hemen Medical Park Tarsus Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Özgür Ünal'a başvurdu. Beyin MR'ı isteyen Dr. Ünal, damar tıkanıklığı bulguları görünce, radyoloji birimi tarafından dobler incelemesi yapılmasını istedi. İncelemede beyni besleyen, sağ taraftaki ana damarda (şah damar) tıkanma belirlendi. Bunun üzerine Songül Kent, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kerem Yay'a yönlendirildi.

BEYNE 17 DAKİKA KAN GİTMEDİ

Op. Dr. Kerem Yay ve ekibi tarafından yapılan ameliyatla, Songül Kent'in şah damarından toplam uzunlukları 6 cm'yi bulan ve 10 gram ağırlığında pıhtı çıkarıldı. Toplam 1,5 saat süren ameliyat sırasında, Songül Kent'in beynine 17 dakika kan gitmedi. Zorlu ameliyatın ardından 4 gün kontrol altında tutulan hasta taburcu edildi.

Op. Dr. Kerem Yay, "Bu büyüklükteki pıhtıya çok nadiren rastlanır. Hele bu yaşta olması, "milyonda bir" diyebileceğimiz kadar nadir gördüğümüz bir durum. Şah damar yüzde 99 tıkanmıştı. Hastamız duyarlı davranıp gelmeseydi, büyük ihtimalle bir süre sonra felç geçirecek ve yatalak kalacaktı." açıklamasında bulundu.

Elinden düşürdüğü su şişesi yatalak olmaktan kurtardı

Elinden düşürdüğü su şişesi yatalak olmaktan kurtardı

Elinden düşürdüğü su şişesi yatalak olmaktan kurtardı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim