• BIST 9547.23
  • Altın 2489.838
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.7605
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Elektronik Montaj Eğitimi Artık 3 Boyutlu

Elektronik Montaj Eğitimi Artık 3 Boyutlu
Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) elektronik montaj teknolojisi alanında çalışan ve eğitim gören tüm kesimlere 3 boyutlu (3D) bireğitim modülü kazandırdı.D

Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) elektronik montaj teknolojisi alanında çalışan ve eğitim gören tüm kesimlere 3 boyutlu (3D) bireğitim modülü kazandırdı.Dünyada 2 boyutlu sağlanan elektronik eğitim modülü kolay ve detaylı öğretim sağlanması için 3 boyutlu seviyeye yükseltildi. Paydaşlarına ücretsiz sunulan 3 boyutlu modül eğitimciler ve sanayi sektörü tarafından oldukça beğeni topladı.

ÇOKLU ORTAKLIK

Elektronik montaj eğitiminde Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi tarafından hazırlanan 2 boyutlu modülü tüm dünyada kullanılıyordu. Turgut Özal Üniversitesi sektörün ihtiyaçlarını göz önüne alarak Avrupa Birliği Yenilik Transferi Projeleri kapsamında 2013 yılında bir proje hazırladı. Proje Macaristan'dan Budapeşte Ekonomi ve Teknoloji ile Slovakya'dan Kosice Teknik Üniversiteleri ile Romanya'dan Ulusal Elektrik ve Teknoloji ve ortaklığında yürütüldü. Ostim Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri AŞ (ODEM) de destek verdi.

EĞİTİM ARTIK 3D FLASH ANİMASYONLU

TÖÜ Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Nuh Naci Atay sanayi işletmelerinin de katkılarıyla elektronik cihazların 3D modellerini ortaya çıkarttıklarını belirtti. Atay proje sonunda flash animasyonlarla desteklenen eğitim modelini oluşturulduğunu ifade etti. Atay şunları ifade etti: "Proje kapsamında eğitimler ücretsiz olarak Meslek Yüksek Okulunda verildi. Projeye web ortamında ulaşım imkanı da sağlandı. Elektronik yüzey montaj (SMD) sektöründe çok sık kullanılabilecek bir eğitim modülü eğitim ve sanayi sektörüne kazandırılmış oldu.'

ORTAKLARDAN ÖVGÜ

Projenin Romanya Koordinatörü Prof. Dr. Paul Sivasta, projede 3 boyutlu modellerin geliştirilmiş olmasının bu tip teknik eğitimler açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Proje paydaşlarından İnovasis Elektronik Genel Müdürü Önder Kefelioğlu ise bu tip eğitimleri alan öğrencileri istihdam etmekten mutluluk duyacağını ve bu tip projelerin kendisini heyecanlandırdığını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim