• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Elektronik Atıkların Geleceği Adana’da Belli Olacak

Elektronik Atıkların Geleceği Adana’da Belli Olacak
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu yıl 2'ncisini organize ettikleri Uluslararası Özel Atık Zirvesi'nin çevrenin korunması ve atık...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu yıl 2'ncisini organize ettikleri Uluslararası Özel Atık Zirvesi'nin çevrenin korunması ve atık yönetimi konusunda bilinçlenme, farkındalık oluşturma adına büyük önem taşıdığını belirtti.

Başkan Hüseyin Sözlü, 19-20 Nisan tarihleri arasında HiltonSA Otel'de gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Özel Atık Zirvesi öncesi basın toplantısı düzenledi. Başkan Sözlü, beraberinde Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş ile Özel Atık ve Geri Dönüşüm Tesisleri Şube Müdürü Çağrı Ün ile birlikte etkinliğin detaylarını paylaştı.

"GELECEK NESİLLERE DAHA TEMİZ VE YEŞİL BİR DÜNYA BIRAKMALIYIZ"

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar ile genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda değerlendirmeler yapan Başkan Sözlü, belediye olarak katı atıkların kontrollü depolanması, cam, plastik, metallerin ekonomiye geri kazandırılması, atıksuların arıtma tesislerinde temizlendikten sonra deşarjı çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini anlattı.

Başkan Sözlü, ASKİ'nin işletmesindeki atıksu arıtma tesislerinde yılda 95 milyon metreküp atıksuyun arıtıldığını, iki yıllık hizmet döneminde ise 1 milyar 200 milyon ton katı atığın bertaraf edildiğini ifade etti.

İlçelerde de çöp aktarma istasyonları ve atıksu arıtma tesislerinin yaygınlaştırıldığını dile getiren Başkan Sözlü, "Hem Adana Büyükşehir Belediyesi, hem de ASKİ olarak çevrenin korunması için gelecek nesillere daha temiz ve yeşil bir dünya bırakmak adına uluslararası standartlarda çalışma yürütüyoruz. Bu yıl 2'ncisini düzenlediğimiz Uluslararası Özel Atık Zirvesi de çevrenin korunması ve atık yönetimi konusunda bilinçlenme, farkındalık yaratma adına büyük önem taşıyor" diye konuştu.

BU YIL ELEKTRONİK ATIKLAR ELE ALINACAK

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş ise 2. Uluslararası Özel Atık Zirvesi'ne Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Direktörü, Klima 2020 CEO'su SveinTveitdal, Uzman Ekolog ve Sanatçı Ediz Hun, Çevre Eski Bakanları Işılay Saygın, İmren Aykut ve Fevzi Aytekin, EMBA Enerji CEO'si Mete Bülgün'ün aralarında bulunduğu 500 davetlinin katılacağını belirtti.

Akkuş, 2. Uluslararası Özel Atık Zirvesi'nin Türkiye ve dünyadaki çevre ve atık sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışılacağı bir etkinlik olacağını vurguladı. Zirvenin ilkinde tıbbi atıkların ele alındığını anımsatan Akkuş, bu yılki temanın "elektronik atıklar" olarak işleneceğini duyurdu.

Sponsor desteğiyle gerçekleştirilecek zirveye Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, ITC Türkiye, Adana HiltonSA, Nuri Cesurer ve İmpa İnşaat, Anka Geri Dönüşüm, Emba Enerji, Aybeton Yapı Elemanları, Remondis, Deha Biyodizel, Tübisad, Meltem Kimya, Akademi Çevre, Medline Hastanesi destek verdi.

NEHİRDE DOLAŞAN GONDOLLARI SEYRETTİ

Başkan Sözlü, HiltonSA Otel'deki basın toplantısının sonunda Seyhan Nehri'nde vatandaşlara gezinti yaptıran gondolları bir süre izledi. Sözlü, konuk gazetecilere Adana'nın simgesi Sabancı Merkez Camii ile gondolları buluşturan kareyi kaçırmamalarını önerdi ve kentin tanıtımı açısından çok uygun olacağını belirtti.

Elektronik Atıkların Geleceği Adana’da Belli Olacak

Elektronik Atıkların Geleceği Adana’da Belli Olacak

Elektronik Atıkların Geleceği Adana’da Belli Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim