• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Elektrik kesintilerinden sayacı yandı 2 bin lira fatura geldi

Elektrik kesintilerinden sayacı yandı 2 bin lira fatura geldi
Bayrampaşa'da elektrik kesintilerinden dolayı sayacı yanan Reşit Şimşek'e 2 bin lira fatura geldi.

Bayrampaşa'da elektrik kesintilerinden dolayı sayacı yanan Reşit Şimşek'e 2 bin lira fatura geldi. Asgari ücretle çalıştığını ve kredi kartıyla vadesiyle birlikte 9 taksitte 2 bin 227 lira ödediğini söyleyen Şimşek, "Elektrik gidip geliyorsa bunun cezasını ben mi çekmek zorundayım? Çocuklarımın rızkını götürdüm verdim. Hakkımı helal etmiyorum. Biz çocuklarımız için çalışıyoruz. Çocuklarımın suçu ne?" dedi.

Vatan Mahallesi'nde ikamet eden 2 çocuk babası Reşit Şimşek'e Aralık ayı elektrik faturası 2001 lira 80 kuruş geldi. Faturayı görünce saate koşan Şimşek, durumu şöyle anlattı: "Bir problem mi var diye saate baktım, yanmıştı. Müşteri hizmetlerini arayıp saatin yandığını söyledim. Elektrik arızasından dolayı yangın çıkar korkusuyla her gün 2 defa aradım. 3. gün gelip saati değiştirdiler. Faturayla ilgili de müşteri hizmetlerini aradım hiçbir sonuç alamadım. Dilekçe verdim. Önceki aylardaki ödemelerle yeni saatin endekslerini kontrol edeceklerini söyleyip daha sonra bana bilgi vereceklerini söylediler. Üstünden 5 gün geçti, bir daha gittim. Sorunu çözmeden şikayet başvurumu kapatmışlar. Yeniden şikayet dilekçesi verdim. Cevizlibağ'daki merkezlerine yönlendirdiler. Bayrampaşa'da neden çözmedin diye bir de üstüne fırça yedim."

ELEKTRİK GİDİP GELİYORSA BUNUN CEZASINI BEN Mİ ÇEKEYİM?

Şimşek, şikayet dilekçesi sonuçlanmayınca parası olmadığı için son gün CLK Boğaziçi Elektrik'in Bayrampaşa şubesine gitmiş. Buradan Cevizlibağ'a gönderdiklerini ifade eden Şimşek, şöyle devam etti: "Asgari ücretle çalışan biriyim. Bir anda 2 bin lirayı nasıl ödeyeyim? Ödemezsem elektriği keseceklerini söylediler. Param yoktu. Kredi kartına taksit yapabileceklerini söylediler. Tam ödeyecekken Cevizlibağ'da alamayacaklarını, Bayrampaşa şubesine git dediler. Faturanın son günüydü ve mesai de bittiği için Bayrampaşa'daki şubeye yetişemedim. Ertesi gün Bayrampaşa'da 2 bin 1 lirayı kredi kartıma 9 taksit yaptırarak ödedim. Kredi kartımla ödediğim için yüzde 10 komisyonla 226 lira da vade farkı aldılar. Fabrika çalıştırmıyorum ki evimde. Buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi var. 160 lira faturamı her ay ödüyorum. Kaçak da yakmıyoruz. Doğuda bütün millet kaçak yakıyor, ödemiyor. Bunun faturasını biz mi çekmemiz lazım?"

"Müşteri hizmetlerini aradığımda, saatin elektrik gidip geldiğinden dolayı yandığını söylediler." diyen Şimşek, "İyi güzel de elektrik gidip geliyorsa bunun cezasını ben mi çekmek zorundayım? Benim bir senelik fatura tutarım 2 bin 200 lira. Ben bunu neden bir ay için ödemek zorunda kalıyorum? Bana 1-6 ay içerisinde sonuçlanacağını söylüyorlar. Tüketici Mahkemesi'ne başvuracağım. Parayı ödedim bir dayak yemediğim kaldı. Ben sizin her ay düzenli fatura ödeyen bir abonenizsem siz de benim gerekli olan işlemlerimi yapmak zorundasınız. Çocuklarımın rızkını götürdüm verdim. Hakkımı helal etmiyorum. Biz çocuklarımız için çalışıyoruz. Çocuklarımın suçu ne?" ifadelerini kullandı.

Elektrik kesintilerinden sayacı yandı 2 bin lira fatura geldi

Elektrik kesintilerinden sayacı yandı 2 bin lira fatura geldi

Elektrik kesintilerinden sayacı yandı 2 bin lira fatura geldi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim