• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Elektrik kesilince hastalarını komşu köylere götürüyorlar

Elektrik kesilince hastalarını komşu köylere götürüyorlar
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Karacadağ Mahallesi'nde köylüler solunum cihazlarına bağlı hastalarını, elektrik kesilince apar topar komşu köylere...

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Karacadağ Mahallesi'nde köylüler solunum cihazlarına bağlı hastalarını, elektrik kesilince apar topar komşu köylere götürmek zorunda kalıyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Karacadağ Mahallesi Karacadağ Mahallesi Darbi Kümevlerinde ikamet eden yüzde 88 engelli ve solunum yetmezliği bulunan 74 yaşındaki Meryem Yıldız ile yine aynı hastalıkla mücadele eden 58 yaşındaki Fatih Yamacu günün büyük çoğunluğunda solunum cihazına bağlı yaşamak zorunda. Solunum cihazlarına bağlı oldukları saatte elektrik kesilince yakınları tarafından apar topar komşu köylere götürülen Yıldız ve Yamacu'nun yakınları bu konuya bir çözüm istiyor.

"Elektrik kesilince büyük sıkıntı yaşıyoruz"

Aynı mezrada ikamet eden ve Fatih Yamacu'nun yeğeni olan Mehmet Yamacu, elektrik kesilince büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Köyde iki engellimiz var. Bir tanesi yüzde 94, diğeri de yüzde 88 engelli. Solunum yetmezliği var. İkisi de cihaza bağlı yaşıyor. Elektriğimiz sık sık kesildiği için büyük sıkıntı yaşıyoruz. Hastalarımız mağdur oluyor. Solunum cihazına bağlanacağı saatlerde elektrik kesilince bizim hastalarımızı ya hastaneye götürmemiz gerekiyor ya da başka bir köye götürmemiz gerekiyor. Meryem Yıldız günde 7 saat solunum cihazına bağlı, Fatih Yamacu ise günde 3 defa 30'ar dakika cihazı kullanmak zorunda. Elektrik kesildiği zaman hiçbir şey yapamıyorlar. Nefesleri kesiliyor. Biz de mecburen ya hastaneye ya da elektriğin kesilmediği çevre köylere yetiştirmeye çalışıyoruz. Mağdur durumdalar. Elektrik kesildiği zaman apar topar komşu köylere götürüyoruz. Bazen elektrik gelir diye bekliyoruz sonra fenalaşıyorlar. O zaman da hastaneye götürmek zorunda kalıyoruz. Meryem Yıldız, kızının evinde kalıyordu. Elektrik yüzünden komşu köyde bulunan oğlunun evine götürdük."

Yüzde 94 engeli bulunan Fatih Yamacu ise jeneratör istediğini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim