• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Elektrik Kaynaklı Su Kesintisine Jeneratör Önlemi

Elektrik Kaynaklı Su Kesintisine Jeneratör Önlemi
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, ilçelerde elektrik kesintilerinden kaynaklanan su kesintisi sorununu, dev jeneratörlerle önleyecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, ilçelerde elektrik kesintilerinden kaynaklanan su kesintisi sorununu, dev jeneratörlerle önleyecek. Jeneratörlerin, doğal afetlerde ilçelerin elektrik ihtiyacını da karşılayabilecek kapasitede olduğu belirtildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), ilçelerdeki su kesintilerini tamamen yok edecek 11 dev jeneratörü kurmaya başladı. Enerji kesintilerinden kaynaklanan su kesintilerini önleyecek olan konteyner büyüklüğündeki jeneratörler arasında bir ilçenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede olanlar da bulunuyor.

OTOMATİK DEVREYE GİRECEK

3 milyon 348 bin liraya mal olan dev jeneratörler dizel yakıtla çalışıyor. Aralarında 1600 KWA gücünde, 20 ton ağırlığında ve 3 bin litre yakıt deposuyla bir ilçenin elektrik enerjisini üretebilecek kapasiteye sahip jeneratörler de bulunuyor. Jeneratörler elektrik kesintisi yaşanınca, otomatik olarak devreye girerek içme suyu ve arıtma tesislerinin kesintisiz olarak çalışmasını sağlayacak. Böylelikle ilçelerde yıllardır süregelen elektrik kesintisinden dolayı meydana gelen su kesintisi sorunu da çözüme kavuşmuş olacak. Özellikle deprem ve doğal afet durumlarında da şebekeye elektrik üretebilecek şekilde tasarlanan jeneratörlerin donanımları ve yapıları en soğuk ve en sıcak iklim koşullarında da çalışabilecek şekilde tasarlandı.

Elektrik kesintilerinden dolayı meydana gelen su kesintilerini önleyecek jeneratörler, Kaş Saklıkent İçme Suyu Üretim Tesisi, Alanya Konaklı İçme Suyu Üretim Tesisi, Termessos İçme Suyu Üretim Tesisi, Manavgat Avrupa Birliği İçme Suyu Üretim Tesisi, Akseki Süleymaniye İçme Suyu Üretim Tesisi, Aksu Yurtpınar İçme Suyu Üretim Tesisi, Akseki Süleymaniye İçme Suyu Üretim Tesisi, Elmalı Kazanpınar İçme Suyu Üretim Tesisi, Aksu Tigem İçme Suyu Üretim Tesisi, Manavgat Kızılot İçme Suyu Üretim Tesisi ve Akseki Süleymaniye İçme Suyu Üretim Tesisi'ne teslim edildi.

Elektrik Kaynaklı Su Kesintisine Jeneratör Önlemi

Elektrik Kaynaklı Su Kesintisine Jeneratör Önlemi

Elektrik Kaynaklı Su Kesintisine Jeneratör Önlemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim