• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Elektriğe Online Takip

Elektriğe Online Takip
UEDAŞ hizmet bölgesi olan Bursa, Balıkesir Çanakkale ve Yalova'da akıllı şebeke projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

UEDAŞ hizmet bölgesi olan Bursa, Balıkesir Çanakkale ve Yalova'da akıllı şebeke projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Merkez ofiste SCADA (Kontrol ve Veri Toplama Sistemi) kumanda merkezi kuran UEDAŞ, uzaktan bağlantı izleme sistemi ile enerji kesintilerine anında müdahale edecek. Hayata geçirilen projeyle dağıtım şebekesi uzaktan izlenip kumanda edilebilecek.

SCADA Merkezi'ni gezen UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, UEDAŞ'ın Güney Marmara'da 35 bin kilometrekarelik dağıtım bölgesinde SCADA sistemi ile orta gerilim elektrik şebekesindeki enerji durumunu uzaktan izleyebildiğini, gerektiğinde uzaktan şebekeye kumanda edildiğini uygulamalı olarak gösterdi.

UEDAŞ'ın SCADA sistemi ile orta gerilim elektrik şebekesindeki enerji durumunu uzaktan izleyebildiğini, gerektiğinde uzaktan şebekeye kumanda edildiğini uygulamalı şekilde gösteren Efe, projeyle ilgili her türlü alt yapı imalat ve montajının tamamlandığını son test ve kontrollerin ardından mart ayı içerisinde projeyi devreye almayı planladıklarını ifade etti.

Proje sayesinde bölgedeki dağıtım şebekesinde uzaktan müdahale yapılabileceğini kaydeden Efe, acil durumlardasaha ekiplerine daha iyi hareket kabiliyeti sağlanacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Dört ilde faaliyete geçen Entegre Bilişim Sistemleri Projemiz içerisindeki en büyük yatırımlardan biri olan SCADA DMS projemizin hayata geçmesi ile birlikte şebekede oluşan elektrik kesintilerini anında görebileceğimiz gibi kesinti sonucunda etkilenen abonelerimize anında detaylı bilgi verme imkanına sahip olacağız. Personelimiz şebekeyi 24 saat kesintisiz izleyerek saha ekipleri ile koordineli olarak çalışacak ve şebekemizde yapacağımız ölçümler sonucunda oluşabilecek aşırı yüklenme durumlarında sistem arızaya geçmeden önce tedbir alabileceğiz. Çalışmalarımız Bursa ve Yalova'da tamamlandı. Temmuz ayında ise Balıkesir ve Çanakkale'de sitemi devreye almış olacağız. Proje tamamlandığında müşterilerimize kesintisiz ve düzenli standart gerilimlerde elektrik dağıtımını gerçekleştirmeyi planlıyoruz."

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) 35.501 kilometrekare alanda Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde yaklaşık 2,5 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti veriyor. 2010 Eylül'ünde özelleşen şirket Limak Holding, Cengiz Holding ve Kolin İnşaat ortaklığı bünyesinde bulunuyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim