• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Elçi Müsteşar Gabriel Munual Vinals’den GTO’ya ziyaret

Elçi Müsteşar Gabriel Munual Vinals’den GTO’ya ziyaret
AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı ve Elçi Müsteşar Gabriel Munual Vinals ve TC AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin Türkiye'nin ilk AB Bilgi Merkezi...

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı ve Elçi Müsteşar Gabriel Munual Vinals ve TC AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin Türkiye'nin ilk AB Bilgi Merkezi olan GTO AB Bilgi Merkezi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte bir araya geldi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki Bilgi Merkezleri İklim Eylem Haftası dolayısıyla iklim değişikliğini tartışmak ve konuya ilişkin farkındalığı arttırmak üzere ülke genelinde düzenlediği etkinlikler kapsamında Gaziantep'e gelen Müsteşar Gabriel Munual Vinals GTO AB Bilgi Merkezinin çalışmaları hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu'ndan bilgi alarak başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. GTO Başkanı Hıdıroğlu AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin ve Müsteşar Vinals ile birlikte "Barış"a vurgu yapmak ve İklim değişikliğini tetikleyen unsurlardan biri olan zeytin bahçelerinin yok olmasına dikkat çekmek amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Bina bahçesine zeytin ağacı dikimi yaptı. Ağaç dikimi sırasında söz alan AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin dikilen bu ağacın Türkiye AB ilişkilerini kökleştirmesi temennisinde bulundu. GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Koçak, Yönetim Kurulu Üyesi Sami Akay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken ve Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire İbrahim Yılmaz'ın da yer aldığı heyet, ağaç dikiminin ardından Gaziantep AB Bilgi Merkezi tarafından iklim haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen Rüzgar Türbini atölye çalışmasına katılan lise öğrencileri ile bir araya geldi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı ve Elçi Müsteşar Gabriel Munual Vinals daha sonra Gaziantep Ticaret Odası'nı ziyaret ederek, GTO AB bilgi bürosunun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Elçi Müsteşar Gabriel Munual Vinals'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, 1996 yılında ilki Gaziantep'te kurulan Avrupa Birliği Bilgi Merkezinin 20 yıldır gerçekleştirdiği faaliyetlerle oda üyelerini ve halkı Avrupa Birliği konusunda bilgilendirmede farkındalık oluşturduğunu söyledi. GTO Başkanı Hıdıroğlu, "Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından, 1995 yılında başlatılan proje kapsamında 1996 yılında ilki Odamızda kurulan ve bugün Türkiye'nin 20 ilinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri içerisinde Gaziantep'teki bilgi merkezi ilk olduğu gibi aynı zamanda gerçekleştirdiği ilklerle birçok bilgi merkezine öncülük etmektedir. Bilgi Merkezimiz, toplumu AB hakkında bilgilendirmek, AB-Türkiye ilişkileri hakkındaki önyargıların önüne geçmek, halka yönelik doğru ve düzenli bilgi akışını sağlamak amacıyla; kamu kurumlarıyla, okullarla, Sivil Toplum Örgütleriyle, KOBİ'lerle, üniversitelerle, belediyelerle, diğer kurum ve kuruluşlarla ortak etkinlikler gerçekleştirmektedir. Proje kapsamında; seminer, konferans, çalıştay, sergi, tiyatro, sinema organizasyonu, eğitim, kahve sohbetleri, stant katılımlı fuar etkinlikleri ve geniş katılımlı bölgesel etkinlikler gerçekleştirilmektedir" şeklinde konuştu.

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı ve Elçi Müsteşar Gabriel Munual Vinals, GTO AB Bilgi Merkezinin başarılı çalışmalarını takdir ettiğini, Türkiye genelindeki 20 AB Bilgi Merkezi içerisinde en aktif çalışma yapan merkez olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim