• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Elbistan TSO Akredite Oldu

Elbistan TSO Akredite Oldu
Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) yaklaşık 2 yıl önce başlattığı Oda Akreditasyon Sistemi eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, akredite odalar...

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) yaklaşık 2 yıl önce başlattığı Oda Akreditasyon Sistemi eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, akredite odalar arasında yerini aldı. ETSO, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın ardından ildeki ikinci akredite oda oldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 2008 yılında sisteme dahil edilen akredite oda çalışmalarına 2014 yılında dahil olan Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası, yaklaşık 2 yıllık çalışma ve eğitimlerin ardından başarılı bir grafik çizerek, 11. Dönem Akredite Odalar arasında yerini aldı.

Oda ve borsaların Avrupa standartlarında 5 yıldızlı hizmet vermelerine imkan sağlayan akredite sistemine dahil olan Elbistan akredite oda uygulaması çerçevesinde Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) hizmet kalitesini Avrupa standartlarına çıkarmayı amaçlayan eğitimler yapılmıştı.

Elbistan Ticaret Odası (ETSO), Akredite Oda olarak, 9. Dönem Oda/Borsa Akreditasyonu çerçevesinde sertifikasını aldıktan sonra kendi bünyesinde gerçekleştirdiği eğitimlerin ardından, 11. Dönemde, Türkiye genelindeki 41 oda ve borsa ile birlikte akreditasyon sertifikasını almaya hak kazandı.

Yaklaşık 2 yıldan beri hummalı bir çalışma yaptıklarını ve ETSO'nun akredite odalar arasında yerini almasını sağlamak amacıyla tüm oda personeli ile birlikte özveriyle eğitimleri sürdürdüklerini belirten ETSO Başkanı Mustafa Paksoy, 2 yıllık çalışma sonunda 5 yıldızlı hizmetin anahtarı olan akredite oda unvanını almaya hak kazandıklarını söyledi.

Başkan Paksoy, "Bilindiği gibi odamız ISO 9001 Kalite Belgesini almış, akredite oda olmak için gerekli başvuruları yaklaşık 2 yıl önce yapmıştı. TOBB tarafından yapılan değerlendirmede de odamız, 11. Dönem Akreditasyon programına dâhil olmaya hak kazanmıştı. İlk eğitimi almak amacıyla TOBB Birlik merkezine giderek eğitime katılmıştık. Oda ve borsaların akredite olabilmesi için eğitimler, geliştirme ziyaretleri ve denetimler gibi 3 temel sürecin tamamlanması gerekiyordu. Bu eğitimleri odamız bünyesinde sürdürerek, 3 temel süreci başarıyla tamamladık. Akredite olarak 5 yıldızlı oda sertifikasını aldık. Bu akredite sertifikası, Avrupa'daki oda üyeleri hangi hizmeti alıyorsa, bizim odamızda da üyelerimizin aynı kalitede hizmet alacağının garantisidir" dedi.

ETSO'nun 11. Dönem Akreditasyon Programını başarıyla tamamlamasından dolayı akreditasyon sertifikası alacağını, bu sertifikayı Kahramanmaraş'ta alan ikinci oda olduklarını belirten Paksoy, "Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın ardından il genelinde ikinci sertifikayı odamız aldı. 11. Dönem Programına katılan ve başarılı olan 41 odaya sertifikalarının takdimi amacıyla 3 Şubat 2016 günü Ankara'da tören düzenlenecek. Bakanların da katılacağı tören, TOBB salonunda yapılacak" dedi.

TBOO, ODA-BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ

Oda Sisteminin iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, Odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesi, hizmet kalitesinin iyileştirilmesi ve Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayan Akreditasyon Sistemi; EUROCHAMBRES ve İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamaları da dikkate alınarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modeli olarak TOBB tarafından geliştirildi.

2005 yılına kadar İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile desteklenen Oda Akreditasyon Sistemi, 2008 yılında Borsaların da sisteme dahil edilmesiyle genişleyerek, Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi haline dönüştürüldü. Oda/Borsaların üyelerine "Beş Yıldızlı Hizmet" vermesi için fırsat oluşturan Akreditasyon Sistemi; Oda/Borsaların yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmasında öncü rol üstlenmektedir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim