• BIST 9462.92
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Elazığlı Kadınlar Bilgisayar Öğreniyor

Elazığlı Kadınlar Bilgisayar Öğreniyor
Elazığ'da belediyenin organizasyonunda 40 kadın temel bilgisayar kullanımını öğrenmek için açılan kursa başladı.

Elazığ'da belediyenin organizasyonunda 40 kadın temel bilgisayar kullanımını öğrenmek için açılan kursa başladı.

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle kadınlara özel 160 saatlik ücretsiz "Temel Bilgisayar Kullanım Kursu" açıldı. 40 kadın kursiyerin eğitime başladığı kursta İletişim teknolojilerinin etkin ve bilinçli kullanımına katkı sağlanması amaçlanırken, bilgisayarda yazı yazmaktan başlayarak programlama, sunum ve internet işlemlerine kadar temel bilgisayar kullanım becerisi kazanmaları hedeflendi.

Bilgisayar kursunu ziyaret eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Aileyi sağlam tutmalıyız. Annelerimiz ne kadar sağlamsa, ne kadar donanımlıysa aile o kadar güçlüdür" dedi.

Çağın en önemli iletişim teknolojileri arasında yer alan bilgisayarı doğru ve etkin kullanımının ve çocuklara yönelik kontrolün önemini dile getiren Yanılmaz, "Çocukların bilgisayar başında geçirdiği süreyi, neyi, ne kadar kullanması gerektiğini ve internetin zararlı etkilerini bertaraf edebilmek için bilgisayar kullanmayı bilmek gerekiyor. Bu nedenle bu eğitimlerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Teknolojiden doğru şekilde yararlanmak gerekiyor. Teknolojinin doğru kullanımının bireye çok önemli katkılar sağlayacaktır. Ancak kötü yönde ve bilinçsiz kullanımının ise zarar verecektir. Aile içinde anne, baba, çocuk aynı evde birbirinden kopuk bir şekilde yaşamaya başladı. Herkesin elinde bir cep telefonu, birbirinden habersiz ve iletişimsiz bir ortam. Aynı odada 10 kişi, kimse kimseyle konuşmuyor. Bu hususa dikkat etmemiz lazım. Teknolojiyi, iyi yerde, doğru şekilde ve ahlaki değerlerimizle örtüşecek şekilde kullanmamız gerekiyor. Bu noktada en önemli görev annelerimizdedir, bunun için de bilmek, öğrenmek gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim