• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Elazığ’dan Teröristlerin Yaktığı Kütüphane İçin Kampanya

Elazığ’dan Teröristlerin Yaktığı Kütüphane İçin Kampanya
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Harput Bölgesel Yürütme Kurulu, Şırnak'ta teröristler tarafından yakılan kütüphane için kitap kampanyası...

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Harput Bölgesel Yürütme Kurulu, Şırnak'ta teröristler tarafından yakılan kütüphane için kitap kampanyası başlattı.

Şırnak'ta teröristler tarafından ateşe verilen ve 37 bin 714 kitabın kül olduğu Şırnak İl Halk Kütüphanesi'ni tekrar canlandırmak için Elazığ'da kitap kampanyası başlatıldı. TÜRSAB Harput Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Ahmet Karataş, ülke olarak sıkıntılı bir imtihandan geçildiğini belirterek, silahların duracağı, terör olaylarının son bulacağı bir noktada son günlerde yaşanan olayların herkesi üzdüğünü söyledi. Bilgisizlik ve cehaletsizlikten kaynaklanan terör olaylarının önüne geçmek için yapılacak en büyük iyiliğin cehaletin önüne geçmek olduğunu aktaran Karataş, "Cehaletin önüne geçmek ve bilgiyi daha kolay ulaştırabilir bir hale getirmek ve bu nedenle Şırnak'ta terör örgütünün düzenlemiş olduğu üzücü olan bir kütüphaneyi yakmış ve iki öğrencimiz burada yaralanmıştır. Yaklaşık 38 bin kitap zarar görmüştür. Kütüphane bunun önemli bir göstergesidir. Yandaş bulabilmek için yakmış oldukları kütüphanenin tekrar inşası için kitap toplama kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. Öncelikle genel merkezimizin başlatmış olduğu ve Güneydoğu Bölgesel Yürütme Kurulu'nun destekleriyle başlayan kitap toplama kampanyasına Harput Bölgesel Yürütme Kurulu'nu da buna dahil ettik. Bununla birlikte raflarda olan okunmuş okunmamış, okunmamaya yüz tutmuş tozlanmış kitapları öğrencilerimize göndermek istiyoruz" dedi.

"EN UFAK BİR DESTEK TERÖRE DARBE VURACAKTIR"

Vatandaşlardan kitap desteği beklediklerini ifade eden Karataş, "Belki bir harita, bir okuma kitabı olabilir. Evlerinizde bulunan kullanılmış kitap adına olan her şeyi biz Şırnak'taki kütüphaneye göndermek istiyoruz. Her kitaba insanların ihtiyacı olduğu bilincinde olarak tekrar tekrar destek bekliyoruz. Şuan ihtiyacını hissedilen birileri olduğunu bilmenizi istiyoruz. Şuanda yapılacak en ufak bir destek bile teröre çok büyük darbe vuracaktır. Çünkü cahillik, cehalet kavramı okumamaktan geçmektedir. Bunların yaptığı son derece etkili bir gösterge olmuştur. Kitapları turizm seyahat acenteleri, Harput Bölgesel Yürütme Kurulu bünyesinde bize ulaştırılarak, bizde genel merkeze ya da Şırnak Kütüphanesi'ne ve valiliğine göndererek oradaki öğrencilere ulaştırabiliriz. Ay sonuna kadar devam edecek olan kitap toplama kampanyasına destek vermek için kitaplarınızı bize mutlaka ulaştırınız" diye konuştu.

Elazığ’dan Teröristlerin Yaktığı Kütüphane İçin Kampanya

Elazığ’dan Teröristlerin Yaktığı Kütüphane İçin Kampanya

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim