• BIST 9547.11
  • Altın 2489.554
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.7991
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Elazığ’dan Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım Yola Çıktı

Elazığ’dan Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım Yola Çıktı
Ak Ocakları Elazığ Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyası sonucunda toplanan 2 TIR ihtiyaç malzemeleri Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak...

Ak Ocakları Elazığ Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyası sonucunda toplanan 2 TIR ihtiyaç malzemeleri Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Ak Ocakları Elazığ Şubesi tarafından 15 gün önce Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasında 2 TIR dolusu insani yardım toplandı. TIR'ın biri su ile doluyken diğer TIR'da ise gıdadan giyime, ev eşyasından, battaniyeye kadar birçok malzeme Türkmenlere ulaştırılması için Elazığ'dan hareket etti.

Yardım hakkında bilgi veren Ak Ocakları Elazığ Şube Başkanı Cengiz Balıbey, "Bugün burada 15 gün boyunca yaptığımız çalışmalar sonucunda gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir yardım kampanyasını tamamlamış bulunmaktayız. Orada bulunan Müslüman kardeşlerimize Bayırbucak mücahitlerine inşallah birazdan tırlarımızı göndereceğiz. Güvenli bir şekilde onlara ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Bu noktada bizle beraber bize yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Allah hayırlarını kabul etsin" dedi.

Ak Ocakları Elazığ Şubesi'nin başlattığı kampanyaya destek veren Akçakiraz Belde Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, "Bugün Ak Ocakların düzenlemiş olduğu bir yardım kampanyasına bizde dahil olduk. Akçakiraz Belediye Başkanlığını bu sürece dahil ettik. Suriye'nin, Rusya'nın ve Işid'in üçgeninde bir zulme maruz kalan Bayırbucak Türkmenlerini nasıl katkı sağlayabiliriz diye Ak Ocaklarıyla istişare ettik. AK Ocakların, karargah komutanından aldığı bilgileri bize ifade ettiler. Birinci ihtiyaç listesini çıkarttılar. Battaniye, un ve en birincisi de su dediler. Bizde bu kampanyaya 1 tır su ile dahil olduk. Cenabı Hak hayrımızı hasenatımızı kabul etsin. Bu işe vesile olanlarında inşallah hayırlarını kabul etsin. Tabi inşallah Rusya'nın, Işid'in ve Suriye'nin zulmünün birinin bin pare olduğu, kızıl kıyametin koptuğu, ateşlerin feryatların koptuğu bugünde inşallah Rabbim onları feraha erdirecektir nusretini geciktirmeyecektir. İnşallah bizde bunda bir pay sahibi olursak ne mutlu bize" diye konuştu.

Elazığ’dan Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım Yola Çıktı

Elazığ’dan Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım Yola Çıktı

Elazığ’dan Bayırbucak Türkmenlerine 2 Tır Yardım Yola Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim