• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Elazığ’daki başhekimin silahlı saldırı sonucu ölümü

Elazığ’daki başhekimin silahlı saldırı sonucu ölümü
Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Prof.

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'in yakınları morg önündeki bekleyişini sürdürürken, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ile Elazığ, Tunceli, Bingöl Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Caner Feyzi Demir saldırıyı kınadı.

Fırat Üniversitesi Hastanesini Başhekimliğinde saat 11.45 sıralarında medikal işiyle uğraştığı öğrenilen S.G., görüşme bahanesiyle girdiği Başhekim Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'i odasında 3 el ateş ederek vurmuştu. Başhekim Berilgen, 5 saatlik müdahaleye rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetmişti.

Saldırısı sonucu hayatı kaybeden 50 yaşındaki Berilgen'i 4 çocuğu bulunduğu öğrenildi. 5 yıldır başhekimlik görevini yürüttüğü öğrenilen Berilgen'in naaşı otopsi için vurulduğu hastanenin morguna kaldırıldı. Berilgen'in yakınları ise morg önündeki bekleyişini sürdürüyor.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ve Elazığ, Tunceli, Bingöl Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Caner Feyzi Demir saldırıyı kınadı.

"Canımdan bir parça olan kardeşimizi kaybettik"

Silahlı saldırı sonucu ağır bir şekilde yararlanan Başhekim Muhammet Said Berilgen'in vefat ettiğini belirten Rektör Kutbeddin Demirdağ, "Şu anda adli işlemler yapılmaktadır. Yarın saat 10.30'da burada bir tören düzenlenecek. Akabinde de öğlen namazına müteakiben Harput'taki aile mezarlığına defin etmeyi planlıyoruz. Bu menfur olayı tekrar kınıyoruz. Tabii bu tedbiri aşan bir durum. Sağlık camiasının başı sağ olsun. Öz bir kardeşimi kaybetmiş gibi üzüldüm. Yıllardan beri beraber olduğum canımdan bir parça olan kardeşimizi kaybettik. Allah bize ve yakınlarına sabırlar versin" dedi.

"Görevde 5'inci yılını bitirmek üzereydi"

Başhekim Berilgen'in hem insani hem de mesleki ahlak açısından örnek olacak bir kişiliğe sahip olduğunu ifade eden Elazığ, Bingöl ve Tunceli Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Caner Feyzi Demir, "Daha ondan öğreneceğimiz çok şey vardı. Şu anda çok üzgünüm. Görevde 5'inci yılını bitirmek üzereydi. Ben 14 Mart Tıp Bayramındaki mesajımda da daha önce kendi mesleğini icra ederken mesai başında katledilen birçok meslektaşımızın ismini anmıştım. Yine maalesef bir diğerini daha yaşadık. Bu kaçıncı olacak ve ne zaman son bulacak bilmiyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor" diye konuştu.

Elazığ’daki başhekimin silahlı saldırı sonucu ölümü

Elazığ’daki başhekimin silahlı saldırı sonucu ölümü

Elazığ’daki başhekimin silahlı saldırı sonucu ölümü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim